Életmód

A tánc nemcsak jókedvet csinál, hanem bomba formába is hoz

Ha még nem találtad meg a számodra ideális edzésformát, adj egy esélyt a táncnak! Ha most legyintesz, hogy a tánc nem mozgás, csak szórakozás, most figyelj!
A tánc nem csak jókedvet csinál, ha bombaformába is hoz

Nem jött be az aerobik, de a jógánál valami dinamikusabbra vágysz? Próbálj ki valamilyen táncórát! A táncot mint edzést nem érdemes lebecsülni, hiszen ugyanúgy átmozgat és fogyaszt, mint a legtöbb izzasztó óra, vagy egy kiadós futás. Sőt, eközben csodásan formálja is az alakot. Ráadásul még a kedvedet is javítja.

1. Kiváló kardioprogram

A tánc ugyanannyira pörget fel, mint a futás, tehát kardioedzésnek is remek. Eközben úgy mozgatja át az izmaidat, hogy nyújtja is őket.

2. Feldobja a napod

Egy jó hangulatú táncóra dübörgő zenével igazi lélekemelő program! Azt mondani sem kell, hogy a mozgás hatására endorfinok szabadulnak fel a testben, de a táncnál ez hatványozottan igaz, hiszen már az alaphangulat is kicsit buliszerű.

A tánc nem csak jókedvet csinál, ha bombaformába is hoz

3. Fejleszti az agyad és az egyensúlyérzéked

A koreográfiák memorizálása közben észrevétlenül jól átmozgatod még az agytekervényeidet is. A tánc segít az agynak egészségesnek maradni, ezért időskorban is javasolják. Emellett kiválóan fejleszti a koordinációs képességeket és az egyensúlyérzéket. Ebből pedig csakis harmónia következhet!

4. Gyönyörű alakot csinál

Te is irigykedve csodálod a táncosok bomba alakját? Tánc közben rengeteg olyan izmod dolgozik, ami más mozgásnál csak célzottan: az alsókar, a vádli, a deréktáji izmok. Így könnyen lehet csinos lábad és karcsú derekad.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top