Életmód

A Magyar Becsület Rend kitüntetést kapta Lubics Szilvia ultramaraton-futó

A Magyar Becsület Rend kitüntetést kapta a 41 éves háromgyermekes édesanya és fogorvos Lubics Szilvia, aki nem mellesleg háromszor nyerte a legendás Athén-Spárta közötti ultramaratont.

A háromszoros Sparthatlon- és kétszeres Ultrabalaton-győztes hosszútávfutó és ultramaratonista Lubics Szilviát “egyedülálló kitartást és lelkierőt igénylő, Magyarország és a világ hosszútávfutó sportjában egyaránt rendkívüli teljesítménye, valamint a családi élet, a hivatás és a sportoló helytállás egységén alapuló különleges életpéldája elismeréseként” jutalmazták a Magyar Becsület Rend díjjal.

Lubics Szilvia 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben nyert a legendás Spartahtlonon – az Athén és Spárta közötti, 246 kilométeres futóversenyen, valamint 2011-ben és 2012-ben az Ultrabalatonon, a Balaton körüli, valamivel több mint 200 kilométeres versenyen. A 41 éves sportolónő amellett, hogy ötszörös magyar bajnok, háromgyermekes édesanya, a hivatása pedig fogorvos. Futóeredményei mellett rendszeresen tart motivációs előadásokat, és a jótékonysági rendezvények állandó vendége.

Spartathlont futni jó. 🙂 #csakaszépreemlékezem

Közzétette: Szilvia Lubics – 2015. október 12.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top