Életmód

A sikeres nő nem kelendő?

Feminista énem előtörni látszik, hiszen az előző héten is született egy ilyen bejegyzés. Talán érzem a tavaszt, és szunnyadó női énem ébredezni látszik, vagy túladagoltam a Szex és New York epizódokat. De ha egyszer olyan zseniálisak?

Elég nagy port kavart nemrégiben felkapott popsztárunk nyilatkozata a nők dolgáról, amit több blogger sem tudott megállni szó nélkül – joggal. Ma már egyáltalán nem kellene feltétlenül ráhúzni a nőkre a háziasszony szerepét. A háziasszony, aki gyönge, kedves, visszahúzódó és csak bólogat az embernek. Aki “néma”, és csak bábként tetszeleg a társadalomban. Mindez miért? Rájöttem. A férfiak igenis félnek a sikeres, magabiztos nőktől. Kevesebbnek érzik magukat attól, ha a nő sikeresebb, így inkább elveszítik lehetséges nagy Ő-jüket, mintsem megbékélnének a tudattal, hogy mi is lehetünk cégtulajdonosok, vagy éppen dolgozhatunk teljes erőbedobással azon, hogy minél sikeresebbek legyünk.

A sikeres nő nem kelendő?

Visszarettennek attól, hogy egy erős nő mellett nem tűnhetnek annak, akinek kellene – egy erős, uralkodó férfinak. Valóban így lenne? Kétlem. Egy verseny volna az egész élet? Hol marad az igaz szerelem, amiben semmi nem számít és nem állhat közé semmi? Ez már csak álom? Nem így kellene lennie. Nem kellene azért átugrani azokat a nőket, akik nagyobb sikereket értek már el, csak mert mellettük nem lehet férfi a férfi. Épp ellenkezőleg, annál inkább férfinak tűnhet az ember, hiszen “elviseli”, hogy ő a kevésbé nagy sikerű a kapcsolatban, ami magabiztosságra utal – ez szuper férfias.

A folytatásért kattints a Nora’s Diaries caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top