Életmód

Ezekkel a trükkökkel véget vethetsz a horkolásnak

Idegesít párod fülsértő horkolása, esetleg te magad vagy az, aki nem hagy éjszaka nyugtot másoknak? Itt van néhány trükk, amivel véget vethetsz a horkolásnak.

A horkolás a világ egyik legkellemetlenebb dolga, és nem csak annak, aki hallgatja. Legtöbb esetben persze a horkolás csak valaki idegesítő szokása, de mindenképpen érdemes odafigyelni, hiszen súlyosabb esetekben akár alvás közben fellépő légzési problémákat is okozhat. Ha azonban itt még nem tartunk, viszont a bökdösés és lökdösés sem vált be, érdemes lehet kipróbálni néhány tippet, hogy megszűnjenek a kellemetlen éjszakai zajok.

1. Párásíts!

A horkolás oka a száraz levegő is lehet, ami irritálja az orrot. Épp ezért segíthet, ha beüzemelünk egy párásítót otthonunkba, de az is fontos, hogy mi magunk is hidratáljuk testünket.

Ezekkel a trükkökkel véget vethetsz a horkolásnak

2. Változtass az alvási pózodon! 

Gyakran csak annyi áll a horkolás mögött, hogy nem jó alvási pozícióban, azaz legtöbbször háton fekszünk. Ilyenkor érdemes magunkat átszoktatni rá, hogy megpróbáljunk az oldalunkon elaludni.

3. Kerüld az alkoholt alvás előtt!

Vannak, akik csak akkor holrkolnak, ha elalvás előtt kicsit többet isznak. Épp ezért érdemes ügyelni rá, hogy alvás előtt kerüljük az alkoholt – így megkímélhetjük magunkat (és a többieket) az éjjeli hortyogástól.

4. Erősítsd a torkodat!

Szerencsére ma már vannak olyan gyakorlatok, amelyek hosszú távon is segítenek a horkolás megszüntetésében. Ha minden nap gyakorlunk, megerősíthetjük izmainkat, így nem fog többé jelentkezni ez a kellemetlen szokás.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top