Életmód

Ritkán jutnak el étterembe a magyarok

Ritkán járnak a magyarok étterembe, ha pedig mégis, akkor leginkább gyorsétteremben esznek. Mindössze 17 százalék tud elmenni havonta legalább egyszer hagyományos vendéglőbe.

Egy felmérés szerint ritkán esznek a magyarok házon kívül, ha mégis, akkor inkább gyorsétteremben, mint vendéglőben – írja a Népszabadság.

A megkérdezettek negyede jár legalább havonta gyorsétterembe, 20 százalékuk évente, 41 százalékuk pedig soha – derül ki a Food Network által készíttetett, étkezési szokásainkat vizsgáló felmérésből.

Hagyományos étterembe csupán a magyarok 17 százaléka jár havonta vagy gyakrabban, 26 százalék kevesebb mint évente egyszer, 29 százalék pedig soha nem jut el.

A felmérés szerint munka után a legtöbben rántott vagy sült húst, levest és szendvicset ennének. A válaszadók fele a családjával, a konyhaasztalnál vacsorázik, 32 százalék a nappaliban, a tévé előtt. Az 50 év felettiek 26 százaléka egyedül étkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top