Életmód

A kaktusz lenne az új szuperkaja?

Lehet, hogy most meglepődsz, hogy a kaktuszevésre buzdítunk, de tedd a szívedre a kezed: nem néztél épp ilyen furcsa szemmel az avokádóra is először?
Kaktusz lenne az új szuperkaja?

A kaktusznak, különösen a kaktuszlevélnek épp olyan sok jótékony hatása ismert, mint mindannyiunk kedvencének, az avokádónak. Nem csoda, hogy Dél-Amerikában az étrend szerves részét képezi – főleg tojással vagy salátával fogyasztják. De nem kell ilyen messzire menned, hogy beszerezd ezt a különleges növényt, ma már a legtöbb szupermarketben is kapható belőle készült kivonat, juice, sőt még lekvár is.

Lássuk, milyen meglepetéseket tartogat számunkra a kaktusz:

1. Csökkenti a koleszterinszintet

Egy Franciaországban végzett vizsgálatban 68 nő diétájába illesztették be a kaktuszlevelet, és már 4 hét után azt tapasztalták, hogy mindannyiuknak csökkent a koleszterinszintje.

Kaktusz lenne az új szuperkaja?

2. Jó a cukorbetegség ellen

A kaktuszlevél fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, ezáltal megakadályozza az elhízás és a cukorbetegség kialakulását. A Bécsi Egyetemen 24 normál testalkatú embert vizsgáltak, és azt találták, hogy kaktuszlevél fogyasztásának hatására 11 százalékkal csökkent a vércukorszintjük. 

3. Segíti az emésztést

A kaktuszlevél magas rosttartalommal rendelkezik, emiatt nemcsak az emésztésedet pörgeti fel, hanem a narancsbőrt is távol tartja tőled. Sőt még a fogyásban is segít, mert amellett, hogy alacsony kalóriás étel, tele van aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Így bár feltölt energiával, nem hízol tőle.

Forrás: Lifehack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top