Életmód

A 112 éves láncdohányos nagyi napi 30 szál cigarettát szív el, és köszöni, jól van

A 112 éves nagyi 95 éve láncdohányos, falujában túlélt mindenkit, még a gyermekeit is, pedig napi 30 szál cigarettát szív el.

Batuli Lamichane 1903 márciusában született, és 17 éves kora óta cigarettázik. Az idős asszony azt állítja, a dohányzásnak köszönheti, hogy majdnem mindenkit túlélt a falujában, még a gyermekeit is.

A 112 éves nagyi azt mondja, egyáltalán nem érdekli, hány éves, persze ennek ellenére tisztában van vele, hogy nagyon idős, hiszen tanúja volt annak, mennyi minden változott az életében.

Matuzsálemi kora ellenére Batulinak esze ágában sincs leszokni a dohányzásról, pedig naponta több mint 30 szál cigarettát pöfékel el. Ahogy mondja, “95 éve dohányzom, és nincs abban semmi rossz”. Az is igaz, a cigarettát nem boltban vásárolja, dohánylevelekből maga sodorja.

Épp rágyújt a 112 éves nagyi
Épp rágyújt a 112 éves nagyi

Batuli legidősebb fia 85 éves, többi gyermeke évekkel ezelőtt meghalt, de számos unokával ajándékozták meg a nagyit. A tavalyi nepáli földrengés közelében élő nagyi nem kér a rokonai segítségéből, köszöni, ő így is jól van. A hosszú élet titkát firtató kérdésre pedig frappánsan azt válaszolta, “mindenkor vidámnak kéne lennetek, és akkor ti is hosszú életet élhetnétek”.

Olvass még különleges nagyikról az NLCafén

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top