Életmód

Jógázz vezetés közben is

Bár mi, nők, rendkívül higgadt, türelmes és óvatos sofőrök hírében állunk, ugye előfordult már veled, hogy vezetés közben annyira elvesztetted a béketűrésed, hogy ha csak felhúzott ablak mellett, de kiabálni kezdtél autóstársaddal?

Vagy legszívesebben sikítoztál volna, mert a kétszer nagyobb terepjáró egy huszárvágással beállt előtted az egyetlen szabad parkolóhelyre, pedig már amúgy is késésben voltál? Ha a válasz igen, akkor se ess kétségbe, van néhány jógás trükköm, amivel ezen kellemetlenségek számát csökkentheted a jövőben.

Én úgy gondolom, ha sikerül életünk több területére is becsempészni valamennyit a jóga szellemiségéből, könnyebben birkózunk meg a napi gondokkal, apró bosszúságokkal is. A nagyvárosi autósközlekedés kiapadhatatlan forrása a stressznek, itt még inkább szükségünk van ennek kezelésére, a higgadtság megőrzésére és a tolerancia gyakorlására. Lássuk, mivel is tudjuk mindezt megtámogatni.

Próbáld ki a légzéskiegyenlítést

Figyeld meg a légzésed vezetés közben – és tapasztalni fogod, hogy egyáltalán nem olyan nyugodt, mint gondoltad. A légzés az elme állapotának tükre, ha stresszes vagy, a légzésed is gyors, felületes, kapkodó lesz. Próbáld meg úgy beállítani, hogy ugyanolyan ütemre lélegzel ki és be (pl. számolj kilégzésre 4-ig, belégzésre ugyanúgy 4-ig), és meg fogsz lepődni, milyen hatásos a légzéskiegyenlítés a koncentrálásban vezetés közben is.

Jógázz vezetés közben is

Légy türelmes

A légzés elmélyítése tényleg segít, de emellett megpróbálhatsz kitalálni sztorikat a nem túl udvarias közlekedőkről: az a minibuszos ott azért előz olyan agresszívan, mert biztos a kórházba rohan a feleségéhez. A hölgy a piros kisautóban pedig azért olyan türelmetlen és rázza az öklét, mert épp most veszett össze az anyukájával telefonon. Ha ez a technika sem segít, szerezz be hangoskönyvet, és ha úgy érzed, nem tereli a figyelmed a közlekedésről, hallgasd azt vezetés közben, hátha.

A folytatásért kattints a Jóga egyszerűen caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top