Életmód

Nemátalakító műtétet lehet nyerni a transzszexuálisok szépségversenyén

Komoly tétje van az ausztrál transzszexuális szépségversenynek: a győztesnek egyszer és mindenkorra megváltozhat az élete.

A hétvégén rendezik meg Melbourne-ben az ausztrál Miss Transzszexuális szépségversenyt, melynek idei fődíja egy nemátalakító műtét. A nyertest a bangkoki Kamol kórházban operálják át férfiból nővé. Persze csak akkor, ha igényt tart a beavatkozásra.

Nemátalakító műtétet lehet nyerni a transzszexuálisok szépségversenyén

A szépségverseny szervezője, Gayzha Davao hangsúlyozta: nem a nemátalakító műtéteket akarják népszerűsíteni a transznemű emberek körében, hanem önmaguk elfogadását. A nemátalakító műtét csupán egy lehetőség, ami közelebb viheti a transznemű embereket ahhoz, hogy önmaguk lehessenek. Abban az esetben azonban, ha a verseny győztese nem vágyik ilyen átalakulásra, választhat helyette mást is, például valamilyen szépészeti beavatkozást.

Az idei szépségversenyen nyolc transzszexuális ember küzd meg a szépségkirálynői címért. Jelmezben, fürdőruhában és estélyi ruhában is megmutatják majd magukat. A legmagasabb pontszámokat kapott három versenyzőnek aztán kérdésekre is válaszolnia kell, így alakul majd ki a végeredmény.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top