Ezért hagyj fel a stresszel 40 fölött

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres stressz – főleg a 40-es, 50-es éveikben járók esetében – növeli az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.
2016. 01. 26. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Ezért hagyj fel a stresszel 40 fölött

Nem csak azért érdemes felhagyni a felesleges stresszeléssel, hogy nyugodtabban teljenek a hétköznapok – az egészséges agyműködés megőrzéséhez is fontos, hogy ne szorongjunk annyit.

A krónikus szorongás állapotában azok vannak, akik hosszú időn keresztül stresszelnek folyamatosan, vagy vissza-visszatérően. Egy kanadai kutatócsoport szerint, azok a neuronok pedig, amelyek a szorongás és a félelem során aktívak, megegyeznek azokkal, amelyek az Alzheimer-kór kialakulásánál is ott vannak. Így a krónikus stresszre vezetnék vissza az olyan betegségek kifejlődését, mint a depresszió vagy a demencia. Ennek hátterében az állhat, hogy a szorongás és a stressz a hippokampuszban – ami többek között az emlékezésért felelős – elváltozásokat okoz, így az nem funkcionál megfelelően, vagyis növeli az Alzheimer kialakulásának kockázatát.

És hogy mit tehetünk? Ha nem tudunk szabadulni a stressztől és a szorongástól, a szakértők kognitív viselkedésterápiát, vagy mindfulness technika (a tudatos jelenlét módszere) gyakorlását javasolják.

Forrás: Daily Mail

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus