Életmód

Nem mindegy, milyen műsort nézel sportolás közben

Mikor az edzőterembe mész, csak bámulod a tévé képernyőjét, remélve, hogy ez majd eltereli a figyelmed az izzadásról? Pedig egyáltalán nem mindegy, mit nézel mozgás közben.

Sokak számára hatékony megoldás, ha edzés közben tévét néznek, hiszen ez eltereli a figyelmet a mozgásról, és remélhetőleg többet és könnyebben tudunk sportolni, mint ha végig a szenvedésre koncentrálnánk. Persze erre a célra többnyire nem Tarr Bélát választunk, pedig egyáltalán nem mindegy, mi megy a tévé képernyőjén, miközben mi valamilyen kondigépen izzadunk.

Még az is számíthat, hogy milyen műsort nézel sportolás közben

Több tanulmány is bebizonyította, hogy ha mozgás közben a tévében azt nézzük, ahogy valaki fizikai aktivitást végez, az javíthatja a mi sportteljesítményünket is. Kísérletek bizonyították, hogy miközben a futók maguk is futó embereket néztek, nekik is felgyorsult a szívritmusuk és vérkeringésük, és többet izzadtak, mint előtte. Szóval érdemes megválogatni, hova kapcsolunk edzés közben. 

Forrás: HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top