Életmód

40 felett nehezebb fogyni, de nem lehetetlen!

Próbálsz egészségesen étkezni, mozogsz is, de mégis azt tapasztalod, hogy mióta elmúltál 40, kétszer olyan nehéz tartani a súlyod? Most elmondjuk, miért.
40 felett nehezebb fogyni, de nem lehetetlen!

Azért ne csüggedj, a 40. szülinapra kapott úszógumi vagy narancsbőr visszavihető ajándékok! Egy picit többet kell dolgoznod a látványos eredményért, de nem reménytelen a helyzet.

Annyiról van szó, hogy a hormonális egyensúly változása miatt valóban könnyebben rakódnak rád a kilók. A test kevésbé lesz érzékeny az inzulinra, ezért az izomtömeg elkezd csökkenni, és lassul az anyagcsere is (állítólag 40 felett évtizedenként 5 százalékkal lassul a nők anyagcseréjének ritmusa). Viszont sajnos a lassú anyagcseréhez növekvő étvágy társul: az ösztrogénszint csökken, ami megdobja az inzulinszintet, ezért könnyebben leszel éhes. És ott van még a szuperelfoglalt életmód is: egyszerre dolgozni, gyereket nevelni, háztartást vezetni…

Tudjuk, eddig csupa rossz hírrel szolgáltunk, de mindezek ellenére a karcsú vonalak megőrzése, vagy akár a fölös kilók ledobása egyáltalán nem lehetetlen 40 éves kor felett sem. Csak a következő dolgokra figyelj oda:

1. Aludj rendesen

Mindenképpen aludd ki magad, hiszen így nem mondod majd le az edzést a fáradtságra hivatkozva, és az étkezésben is egészségesebb választásokat hozol majd.

2. Protein- és rostgazdag táplálkozás

A sok protein segít az izomtömeg fenntartásában, a rostok pedig az emésztésed felpörgetéséhez fontosak.

3. Ne hagyd ki az edzést

Legyen az futás, jóga vagy pilates, valamilyen mozgást iktass be a mindennapokba. Nem csak az alakod, a lelked is hálás lesz!

Forrás: Skinny Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top