Életmód

Az ínhüvelygyulladás 3 jele

Persze a jóleső fájdalom sportolás után egészséges, de mikor kell gyanakodni, hogy valami nincs rendben?

Sportolás közbeni megerőltetés hatására gyakran alakulhat ki ínhüvelygyulladás. Mivel ilyen esetekben a legcélszerűbb dolog, amit tehetünk, ha odafigyelünk a sajgó testrészre, és megfelelően pihentetjük – ha nem tesszük, csak elnyújtjuk a kellemetlenségeket –, érdemes tisztában lenni a tünetekkel, hogy minél hamarabb felismerhessük a problémát.

1. Tompa fájdalom az ízületek körül

Ez a fájdalom egészen másmilyen, mint a szokásos izomfájdalom: egyrészt sokkal tompább, másrészt nem jelentkezhet mondjuk egy csont közepénél, hanem azoknál a csatlakozási pontoknál, ahol ízületek vannak. Ilyen lehet például a térd körül érzett, tompa, sajgó fájdalom.

2. Fájdalom sportolás közben

Egy másik fajta kellemetlen érzés szintén az ínhüvelygyulladás jele lehet: mivel ez a probléma épp mozgatás közben, terhelésre jelentkezik, ezért a sportolás, mozgatás közben fellépő fájdalom szintén a gyulladás jele lehet.

Az ínhüvelygyulladás 3 jele

3. Krónikus tünetek 

Az normális, ha sportolás után meghúzzuk, esetleg megterheltük valamely testrészünket, és az egy darabig kellemetlenül sajog. De a hosszú időn keresztül fennálló, elhúzódó fájdalom aggodalomra adhat okot! Amennyiben mind a három tünet igaz ránk, érdemes orvoshoz fordulnunk problémánkkal.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top