Életmód

Törölköződiéta az egészséges és karcsú alakért

Sok embernek nehéz manapság a rendszeres testmozgást a mindennapjaiba beépíteni. Rohanunk egyik helyről a másikra, 6-8 órát ülünk a számítógép előtt, eszünk, amikor tudunk, és azt vesszük észre, hogy a testmozgás, mint olyan, lekorlátozódik a házimunkára.

Az igazán szerencsés genetikával megáldott hölgyek kivételével egy idő után azt vesszük észre, felszaladt néhány kiló. S ez még csak egy sok közül, amivel árthatunk magunknak. A test elkezd “szólni”. Itt fáj, ott fáj, sokszor sajog a hátunk, a nyakunk, a vállunk, fáj a fejünk, rosszul alszunk, rossz lehet közérzetünk.

Noha elárasztanak minket a tökéletes női testről készült reklámok és fotók, valójában Európában, és főleg Amerikában, sosem öltött még ekkora mértéket az elhízás és az ehhez köthető számos egészségügyi panasz.

Fogyás törölközővel?

Az internetet és a magazinokat elárasztják a jobbnál jobb fogyitippek, módszerek, diéták, az “egyél így és így, majd fogyj egy hét alatt 5 kg-ot” típusú bejegyzések és cikkek, amelyek egyrészt azt érik el, hogy a nők már félnek normálisan táplálkozni, másrészt meg belehajszolnak mindenféle olyan diétába, amivel akár nagyobb bajt is okozhatsz a testednek, mintha hagytad volna azt a néhány plusz kilót ott, ahol van. A drasztikus módszerek általában nem kímélik a májat, a vesét és az emésztőrendszert. Egyik napról a másikra felborítani a test egyensúlyát nem bölcs dolog (még ha valami olyanhoz is szokott hozzá, ami miatt elégedetlenek vagyunk magukkal, akkor is hozzászokott).

Törölköző diéta az egészséges és karcsú alakért

Tíz évvel ezelőtt egy japán orvos, Fukucsudzi rájött, hogy az elhízás hátterében sokszor a helytelen testtartás áll. Rájött arra, hogy a medence és a bordák alatti csontok diszharmóniája miatt alakul zsírpárna a hason, a csípőkön és a deréktájon. Így született meg a törölköződiéta, ami semmi pénzbe nem kerül, nincs szükség hozzá diétára vagy megerőltető testmozgásra, mégis hatásos – legalábbis ezt állítják róla.

A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága semmiképpen sem ajánlja  a törölköző diétát, itt olvashatsz arról, miért nem.
 

A folytatásért kattints az Ambrózia caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top