Életmód

Fogyókúra citrommal, csak óvatosan vágj bele!

A citromos fogyókúrával nemcsak a kilóktól szabadulhatsz meg, de tisztítod a bélrendszert, méregteleníted a szervezetet is. Ugyanakkor az egyik legdrasztikusabb módszer, ezért alaposan gondold meg, hogy megfelelő állapotban van-e a szervezeted ahhoz, hogy kipróbáld!

Mivel a citromos diéta a meglehetősen drasztikus fogyókúrák egyike, mindenképpen körültekintően és átgondoltad vágj bele. Krónikus betegségben szenvedőknek, kismamáknak, gyerekeknek tilos a citromos fogyókúra alkalmazása.

A fogyókúra alatt KÉRD KI ORVOSOD véleményét!

Ezt ihatod a fogyókúra alatt

A citromos kúra ideje alatt szilárd ételt nem lehet fogyasztani. A recept szerinti citromos vizet naponta ötször, lassan kortyolgatva idd meg. A fogyókúra ideje alatt legalább napi két liter szénsavmentes ásványvíz fogyasztása javasolt.

2,5 dl ásványvízhez adj 20 ml frissen préselt citromlevet, 20 ml juharszirupot és egy csipet cayenne-borsot vagy őrölt csilipaprikát. Alaposan keverd el, és lassan idd meg. Elkészítheted egyszerre az egész napi adagot is, amit a hűtőszekrényben tárolj.

Ezt kell tudnod a citromos fogyókúráról

A citromos fogyókúrát nem könnyű végigcsinálni, munka mellett szinte lehetetlen. Akkor vágj bele, ha meg tudod oldani, hogy otthon maradhass a kúra ideje alatt. Sétálj lehetőleg mindennap, segíti a fogyókúrát a szaunázás, a pihenés. Mindenképpen figyeld a szervezeted igényeit, de naponta mozogj, hogy ne az izomból, hanem elsősorban a zsírból fogyhass. Már a fogyókúra első napjaiban energikusabbnak, fittebbnek fogod magad érezni.

Citromfűteát néhány csepp citromlével ízesítve naponta többször is ihatsz, amely a nyugodt pillanatokhoz segít. Relaxálj, pihenj, olvass és kapcsolódj ki, amennyit csak lehet, fogyókúrád így lehet sikeres.

Fogyókúra citrommal - megmutatjuk, hogy csináld

Így fogj hozzá a fogyókúrához

A diétát nem tudod úgy elkezdeni, hogy előző nap még jól teletömöd a hasad. Ezzel máris elrontod a fogyókúrádat. Mielőtt belevágsz a 14 napos diétába, fontos, hogy már napokkal előtte kezdj ráhangolódni. Először a kávét és a fekete teát hagyd el, majd a húsok helyett fogyassz zöldséges ételeket. A kúra kezdése előtti két-három napban már csak főtt krumplit vagy barna rizst egyél.

14 nap hosszú idő, ha félidőben úgy érzed, a fogyókúra számodra elérte a megfelelő hatást, ne keseredj el, így is sokat tettél magadért. Azt ugyanakkor ne felejtsd el, ahogyan ráhangolódtál a kúrára, ugyanúgy kell a szilárd ételeket visszaépíteni az étrendedbe.

Így térj vissza a normál étkezéshez a fogyókúra után

Kezdd egy nagyon lassan elfogyasztott almával, ehetsz néhány szem aszalt szilvát, a következő napokban – ügyelve a fokozatosságra – lépésről lépésre illeszthetsz friss sajtot (cottage cheese), joghurtot, főtt krumplit, barna rizst, párolt zöldségeket, gyümölcsöt és legvégül a húsételeket az étrendedbe. A visszaépítő szakasznak pontosan olyan hosszúnak kell lennie, mint ahány napot fogyókúráztál, méregtelenítettél.

Ne ess neki tehát a hűtőnek (egyébként sem fogsz) a fogyókúrát befejező napon, hanem 1 vagy 2 hét alatt, fokozatosan juss el a korábban megszokott ételek fogyasztásához. Ezzel nem terheled meg a gyomrot és az emésztőrendszert, és nem szeded vissza azonnal a leadott kilókat. A napi legalább 2 liter ásványvíz a teljes kúra alatt elengedhetetlen.

További fogyókúra témájú cikk az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top