Életmód

Szelfivel könnyebb még a fogyókúra is!

Egy vadonatúj kutatás szerint a motivációt könnyebb fenntartani, ha a fogyókúrázók hetente lefotózzák magukat, mert így folyamatosan látják az elért eredményt.

Ha újévi fogadalomként lelkesen belekezdtél a fogyókúrába, akkor, hogy kitartson az elhatározásod, mostantól minden héten készíts magadról fotót, amelyeket összehasonlítva, hétről hétre szembesülhetsz az elért eredménnyel. Egy kutatás szerint ez a módszer igencsak ösztönző azok számára, akik súlyfeleslegüktől szeretnének megszabadulni.

A spanyol Alicantei Egyetem kutatói úgy gondolják, ha a fogyókúrázó a teste átalakulását hétről hétre látja, a fogyás iránti lelkesedés tovább fenntartható. A felmérésben részt vevő 271 főből 233-an nők voltak, a kutatók a 16 és 72 év közötti fogyni vágyókat 16 héten át figyeltek meg. A résztvevők kilencven százaléka végigcsinálta a programot, akik 71 százaléka sikeresen leadta súlyfeleslegét, míg 83 százalék a derékméretéből is jócskán veszített.

A kutatók azt is megállapították, a legerősebb motivációt a fogyókúra során a derékméret látványos csökkenése adja. A hétről hétre készített előtte-utána fotók tehát óriási lökést adnak a további kemény munkához, így a fogyókúra jóval sikeresebb és kitartóbb lehet.

Könnyebben megy a fogyókúra, ha minden héten lefotózod magad

Olvass még fogyókúráról az NLCafén

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top