Életmód

Miért veszünk olyan ételt, amit aztán nem eszünk meg?

Ugye veled is megesik, hogy megveszel egy csomó ételt, aztán lejár, és kidobod... De miért van ez?

Egy közvélemény-kutatás szerint a konyhaszekrények tele vannak olyan ételekkel, amiket aztán soha az életben nem eszünk meg. Lejár, majd ha észrevesszük, kidobjuk.

Miért veszünk olyan ételt, amit aztán nem eszünk meg?

Sokan nem is tudják pontosan, miket tartogatnak a kamra elrejtett zugaiban. Valószínűleg azért pazarolunk mindannyian, mert egyrészt kíváncsiak vagyunk ismeretlen ételekre, de aztán mégsem merjük megkóstolni, vagy elhisszük a reklámok és a barátok ajánlásait, mégsem jutunk el odáig, hogy megkóstoljuk.

Sőt, olyan is megesik, hogy az újdonságból, mivel az akciós, többet is veszünk egyszerre, megkóstolunk egyet, de nem ízlik annyira, ezért a többihez hozzá sem nyúlunk.

De mit tegyünk, hogy ne járjunk így?

Vezessünk bevásárlólistát, és ne érzelmi alapon vásároljunk. Nézzük át az éléskamránkat, és a leghátsóbb zugokat is vizsgáljuk meg, majd ha észrevesszük, hogy van közeli lejáratú termékünk, vezessünk egy naplót, hogy mikor melyiket főzzük meg, annak lejárata előtt.

Ha pedig tudod, hogy úgysem eszed meg, inkább vidd el az élelmiszerbankba, mint hogy kidobnád, másnak ez értékes élelmiszer!

Olvass tovább élelmiszerbank témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top