Életmód

7 tipp az első jógaórád előtt

Még nem késő belevágni az újévi fogadalmakba! Ha te idén a jógát céloznád meg, az első óra előtt fogadd meg ezt a pár tanácsot, hogy igazán nyugodt és élvezetes legyen a gyakorlás!
7 tipp az első jógaórád előtt

Ha mozgásról van szó, sokan rettegünk valami újat kipróbálni. Az agyunkkal persze tudjuk, hogy semmi borzalmas nem történhet egy jógaórán, mégis valami visszatart, nem akarjuk magunkat kívülállónak érezni, ezért inkább csak halogatjuk a megvalósítást.

Jöjjön ezért egy pár tipp igazi bennfentesektől, hogy magabiztosan léphessünk a jóga csodás világába!

1. Ne teli hassal menj órára

Nagyon kényelmetlen lesz egyből ebéd után jógázni. Az igazi profik szerint 3 órával óra előtt ne egyél, de az is tökéletes, ha 1 órával előtte ettél utoljára. Ha a lépés úgy jön ki, hogy nagyon éhes vagy, akkor egyél egy banánt 20 perccel az óra előtt.

2. Érkezz előbb

Az óra időpontja előtt 10-15 perccel érkezz meg, hogy legyen időd az esetleges beiratkozásra, vagy a megismerkedésre az oktatóval. Arról nem is beszélve, hogy a neked tetsző helyet is csak így van esélyed kiválasztani a teremben.

3. Mindent készíts magad mellé

Ne csak egy matracot vegyél magadhoz, hanem nézd meg, a többiek miket készítettek maguk mellé, vagy érdeklődj az oktatótól! Így elkerülheted, hogy óra közben kelljen a kellékek megszerzésével foglalkoznod. A legtöbb órán szükség lesz takaróra a relaxációhoz, de lehet, hogy hengerpárna vagy jógatégla is kell a gyakorláshoz.

4. Készülj, hogy lehet mantrázás is

Ne lepődj meg, ha az óra közös mantrázással kezdődik! Bizonyos óratípusoknak, például az astangának, elengedhetetlen része a nyitó- és zárómantra. Ne légy szkeptikus, de ne is érezd kellemetlenül magad, ha nem veszel részt benne.

5. A légzésen múlik minden

A legtöbb órán a légzésre vonatkozóan is kapsz instrukciókat. Próbáld követni őket, és figyelj oda végig, hogy ne gyorsuljon föl, vagy szoruljon be a levegőd. Ezzel nagyban megkönnyíted a gyakorlásodat.

6. A gyermekpóz mindig opció

A gyermekpóz vagy leborulás minden gyakorlat közben vagy helyett szabadon választható! Ha elfáradtál, ne szégyellj megpihenni, csak mert a többiek szünet nélkül mennek tovább. Úgy jógázz, és annyit, amennyi jólesik.

7. Bátran légy kezdő

Fogadd el, hogy az elején nem megy minden ászana magától, hiszen még csak most kezdtél jógázni! Engedd meg magadnak, hogy – még ha néha esetlen is vagy – kezdő legyél, hiszen pár hónap gyakorlás után már neked is természetesen jön majd egyik póz a másik után.

Ne feledd, a jóga nem verseny, és nem erőlködés. A legfontosabb, hogy kikapcsolódj, és jól érezd magad közben!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top