Életmód

5 dolog, amit a tudatos emberek tesznek reggel 9 óra előtt

Még ha nehezen kelő is vagy, adj egy esélyt a hosszabb reggelnek, és állítsd korábbra az ébresztőd! Egész napi nyugalmadat alapozhatod meg vele.
5 dolog, amit a tudatos emberek tesznek reggel 9 óra előtt

Ha fáradt és kialvatlan vagy, a reggelek kába homályban telnek. Ha stresszelsz, kapkodsz, és rohansz dolgozni anélkül, hogy szánnál magadra egy kis időt, csak rontasz a helyzeten.

Végy példát a tudatosan élő emberekről, akik igaz, hogy minden reggel kicsit korábban kelnek, de szentelnek pár nyugalmas percet az elcsendesedésre, és így minden napjuk pozitívan indul.

1. Korábban kelnek

A befelé figyeléshez idő kell, ezért ne sajnáld rá! Hidd el, több haszna van tíz éber, meditálással töltött percnek, mint ugyanennyi kába szundinak. Ferenc pápa minden reggel fél 5-kor kel, a dalai láma pedig még korábban, már hajnali 3-kor talpon van! Ilyen drasztikus váltásra nincs szükség, és ha nagyon nehezen megy, próbáld meg, hogy napról napra 5 perccel korábban kelsz.

2. Pozitív gondolatokkal köszöntik a napot

A legtöbb vallásnak gyönyörű reggeli imádságai vannak. Ha gyakorlod valamelyiket, nézz utána ezeknek, és építsd be elmormolásukat a reggeli rutinba. Ha nem vagy hívő, bármilyen neked tetsző, napüdvözlő gondolatot kitalálhatsz, amivel minden napnak pozitív kezdetet adhatsz.

3. Meditáció teával vagy zenével

Ha nem vagy az a meditálós alkat, akkor is adhatsz magadnak pár nyugodt reggeli percet. Egy finom zöld tea vagy valamilyen relaxáló zene segíthet a koncentrálásban. A lényeg, hogy amíg szürcsölöd a teát, vagy hallgatod a zenét, ne figyelj másra, csak az ízre és hangokra.

4. Átmozgatják a testüket

A dalai láma minden reggel kis sétát tesz rezidenciája körül (ha esik, futópadon sétál). Ha a testedet felébreszted, az elméd is éberebb lesz. A futás vagy séta a friss levegőn, vagy egy kis reggeli torna otthon csodákra képes, majd meglátod.

5. Nyitnak a világra

A reggeli hírek meghallgatása a tévében vagy a rádióban, vagy a hírek átfutása a neten, nem tűnik túl lazítónak, hiszen általában teli vannak háborúval és erőszakkal. De a lényeg nem a “mit”, hanem a “hogyan”. Ismét álljon itt a dalai láma példája, aki minden reggel meghallgatja a világ híreit. Ezzel a gesztussal kifejezi, hogy nyitott a világra, és bármennyi szörnyűséget is hall, az csak további kedvességre és jóságra inspirálja.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top