Életmód

10 lélekmelengető tipp januárra

Eltelt az első hét a januárból. Kicsit furcsa, hogy most nem éreztem olyan határozottan az ünnepek, a sok élmény utáni ürességet, szerintem ebben szerepe volt a hóesésnek, és annak a pár napfényes délelőttnek is, amivel a szeszélyes időjárás megörvendeztetett.

De most újra itt vannak a szürkébb hétköznapok, úgyhogy nagyon jól jön ez a pár tipp, hogyan vészeljük át az év talán leghosszabbnak tűnő hónapját, vagy akár az egész telet. Egyszer fenn, egyszer lenn – tartja a mondás is, így aztán nem csoda, ha a karácsonyi örömködés után depresszióba süllyedünk januárban. Mindegy, mennyire volt örömteli, fárasztó, szorongást keltő, vagy csak semleges az elmúlt időszak, a legtöbb ember számára a január levertséget, egykedvűséget tartogat.

10 lélekmelengető tipp januárra

Rengeteg energiánk megy rá az ünnepekre – akár pozitív vagy negatív –, aztán egyszer csak vége az egésznek. Vissza a rendes kerékvágásba, ahol mit is találunk? Annak a néhány hétnek a következményeit, amikor teljesen figyelmen kívül hagytuk a saját szükségleteinket. A túlzásoknak vége – talán sok volt az evésből, ivásból, a társas eseményekből, így természetes, hogy a test és a lélek is egyfajta “másnaposságban” szenved. A psziché válasza minderre a befelé fordulás, a depresszió, mint amikor visszahúz az ágy, ahol a takaró alá bújva, ha csak átmenetileg is, de ne kelljen foglalkozni semmivel. Ezt az érzést persze értelmezhetjük úgy is, a legmélyebb önvalónk hangja, amely belső utazásra invitál.

Feküdj le korábban

Ezekben a korán sötétedő, depressziós napokban a természet ritmusa rávezet a korábban kezdődő éjjelekre is. Lehet, hogy decemberben két végén égetted a gyertyát, most azonban itt az ideje a több alvásnak. 

Gyújts gyertyákat

A gyertya fénye melengető, és néha maga a gyertyagyújtás fizikai aktusa segít visszarántani magad a földre, és a jelen pillanatba.

A folytatásért kattints a Jóga egyszerűen caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top