Életmód

10 ember, 10 történet: 10 nagy fogyás, ami téged is motivál

10 ember meséli el, hogy nekik hogy sikerült a nagy fogyás. Történeteik egyszerűek, de mégis motiválóak.

A fogyás fejben dől el – tartja a mondás. Az agyunkat nem egyszerű átkapcsolni, és sokszor nehéz magunkat rávenni, hogy sportolni kezdjünk, vagy lemondjuk olyan finom dolgokról, amik boldogsággal töltenek el. Ha megszületett az elhatározás, akkor viszont már csak kitartónak kell lennünk, és a siker nem marad el. Íme 10 ember története, akik ugyanolyanok, mint mi. Néhány dolgon változtattak csak, és most egészségesen élnek, súlyfeleslegüktől is megszabadultak. Kövesd te is a példájukat, és hajrá!

Még több nagy fogyás történet az NLCafén:

Pakold el a teljes alakos tükröket a lakásból

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Amikor belekezdtem a diétába eltávolítottam a tükröket a lakásból. Sosem szabad azt nézni, hogy mit mutat a tükör, hanem az a fontos, hogy mi hogy érezzük magunkat. Én régebben nagyon türelmetlen voltam, és folyton belekerültem a jojóeffektusba, mert azt hittem, hogy ha nincs látható eredmény, akkor az egész semmit sem ér. Pedig ez nem így van, a testemmel fizikailag sokkal több minden történt egy hónap alatt is, mint ahogy én azt sejtettem” – mesélte Penny, aki 30 kilót fogyott.

Csak át kell vészelni egy edzést – és utána még százezret legalább

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Egyik nap elhatároztam, hogy futni megyek, felvettem a régi cipőmet, és nekiálltam. 15 másodpercig se bírtam, a nap égetett, én meg küzdöttem. Olyan fájdalmas volt, hogy úgy éreztem, sosem kelek fel a kanapéról utána, nemhogy 5 kilométert egyben lefussak. Néhányszor még próbálkoztam, de mindig volt kifogás: sok munka, meleg van kint, fáj a hátam. Aztán valami történt. Úgy éreztem magam, hogy én vagyok Forrest Gump, és amit elkezdek, azt be is fejezem. Szóval futni kezdtem, nem volt ebben semmi varázslat. 9 hétig gyakoroltam, majd 5 kilométert egyben lefutottam” – így emlékszik vissza Jason, aki 27 kilótól szabadult meg.

Heti kétszer 20 perc ment az elején

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Az első nap a nagy életmódváltásomban nem sikerült túl jól. Beiratkoztam egy edzőterembe, de annyira ijesztő volt, mindenki engem bámult. Aztán megláttam, hogy másnak is az a célja itt, hogy fogyjon és formálódjon, így egy hét gyakorlás után sokkal motiváltabb lettem. Persze az elején nagyon unalmas volt, és csak 20 percet bírtam nagyjából. Futottam egy kicsit a futópadon, aztán csak azt vettem észre, hogy egyre többet tudok sportolni. Négy hónap után már más gépeket is kipróbáltam és már simán kibírtam többször 20 percet is” – Asha 26 kilogrammot fogyott, mióta elkezdte a sportolást.

Nézd meg a kalóriákat az élelmiszerekben, amiket megeszel!

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Úgy döntöttem, hogy átveszem a testem felett az irányítást, és megnézem, hogy mennyi kalóriát viszek be egy-egy nap. Megdöbbentő volt azt látni, hogy az étel, ital, egy-egy maroknyi chips, cukorka és a többi falatka mennyi kalóriát tartalmaz. Megdöbbentem, hogy mennyit ettem eddig. Aztán elkezdtem számolgatni, hogy miben mennyi kalória, zsír, rost és fehérje van, aztán a fogyás beindult. Ez az egész számolgatás segített megérteni, hogy a testem az enyém, és nekem kell figyelni rá, hogy mikkel táplálkozom” – Így kezdődött Jazmine története, aki eddig 18 kilótól szabadult meg.

Iktasd ki a szénhidrátot és a cukrot

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Az első hét kegyetlen volt, amikor elhagytam a szénhidrátot és a cukrot. Morcos voltam, mindig fájt a fejem, levert és ideges voltam. Azt hiszem, rabja voltam a cukornak, ez az elvonás rádöbbentett erre. Ahogy teltek a hetek, úgy lett egyre könnyebb. Megálltam, hogy nem eszem szemetet, mindennap 2 tojásfehérjével indítottam a napomat. Ebédre salátát, húst vacsorára zöldségeket ettem. Néha minimális chipset megengedtem magamnak, de ennyi. Minden héten tartottam egy csalónapot, általában hétvégén, de utána könnyű volt visszaállni az egészséges étrendre, és egy idő után már ezeket sem kívántam” – Kelly 21 kilót fogyott 8 hónap alatt, és lefutott egy maratont is.

Írj egy levelet magadnak, hogy miért akarsz fogyni!

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Írtam a jövőbeli magamnak egy őszinte levelet, mindarról, amivé válhatok, ha nem adom fel. A levél kegyetlen volt és szívszorító. Ugyanakkor igaz, és sokszor el kellett olvassam közben, hogy ne veszítsem el a motivációmat. Az eredeti levelet később egy blogbejegyzéssel megosztottam, hogy másoknak is segíthessek” – Saria 35 kilogrammot adott le másfél év alatt.

Mondj le a desszertről!

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek egy éven át desszertek nélkül élni. Azzal kezdődött minden, hogy feladtam, hogy a kollégiummal szemben lévő benzinkúthoz szaladgálok fagyiért. Rájöttem, hogy ott rengeteg időt töltöttem, és közben csak nassoltam. Az első néhány hónapban nagy volt a kísértés, de mindig olyanokkal vettem körül magam, akik támogatták a célomat. Nem volt könnyű a fagyikat lecserélni egészséges dolgokra, de ma már ez is megy. Zsírszegény joghurtot és gyümölcsöt eszem, és ezeknek az ízét jobban szeretem már, mint a cukros fagyikét” – Dan Chase 22 kilót fogyott ezzel a módszerrel.

Sétálj mindenhová!

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Az elején nagyon nehéz volt, hogy mindenhová gyalog járjak. Alig tudtam felmenni a lépcsőn, és alig bírtam megállni, hogy ne szálljak fel a buszra. Alig kaptam levegőt, ha sokat sétáltam, de tudtam, hogy mennem kell. Leszoktam a buszozásról, abbahagytam a vezetést, és nem taxiztam sehová. Csak gyalogoltam. Az elején nagyon nehéz volt, mindig fáradt voltam, és ki voltam fulladva, de ahogy többet mozogtam, úgy fogytam. Kipróbáltam a zumbát, és beiratkoztam egy edzőterembe. Fél év alatt 37 kilogrammot fogytam, és azóta még ugyanennyit” – Michelle.

Használd a ki a Wii adta lehetőségeidet!

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Túlságosan is félénk voltam, hogy lemenjek az edzőterembe egy csoportos órára, de a zumbáról már sok jót hallottam. Mivel volt otthon Wii-m, így megvettem egy zumbás játékot, és heti 5-6 napot használtam. Nem vagyok egy nagy játékos, de ez játék inkább sport, mégis játékosan segített. Mindig arra sarkallt, hogy játsszak tovább, és ne adjam fel. Amikor láttam az eredményeket, még motiváltabb lettem. Azóta már gyakorló szinten játszom a zumbát a Wii-n, és élvezem” – Nadine 55 kilogrammot fogyott 3 év alatt.

Hagyd el a gyorséttermezést, és tanulj meg főzni!

10 ember, 10 történet: tíz nagy fogyás, ami téged is motivál

“Heti 3-4 alkalommal jártam gyorséttermekbe, és pizzát is hetente két-három alkalommal rendeltem. Miért is ne tettem volna, hiszen ez olcsó, és könnyen elérhető? Lusta voltam, és nem is tudtam, hogyan kell főzni. Az hittem, hogy azokból az élelmiszerekből, amik itthon vannak, rossz ízű dolgokat tudok összehozni. Aztán valami történt. Elkezdtem a konyhában kísérletezni és felfedezni a dolgokat. Kreatív lettem, és rájöttem, hogy nem is vagyok rossz szakács. Legalábbis a feleségem szerint. Az új életmód fogyást is hozott, mindkettőnknek” – mesélte Rogelio, aki 22 kilót dobott le az új étrendjével.

forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top