Életmód

100 ezren keresnek szeretőt a neten

Egy online felmérés szerint Magyarországon már százezren regisztráltak szeretőkereső portálon. A hűtlenkedők országa lennénk?

Tudatos félrelépésről akkor beszélhetünk, ha előbb születik meg a megcsalás iránti vágy, mint hogy megismernénk a konkrét személyt. Napjainkban ennek tipikusabb formája, ha valaki az interneten, különböző társkereső oldalakon ismerkedik és alakít szeretői viszonyt.

Az első, kifejezetten szeretőkereső oldalra december végén regisztrált a százezredik hűtlenkedni vágyó magyar, ami már a hazai lakosságszámhoz viszonyítva sem  elhanyagolható számadat (Székesfehérvárnak például 98 ezer lakosa van).

A legnagyobb nemzetközi megcsalós társkereső oldal tavaly nyilvánosságra került adataiból arra lehet következtetni, világszerte több tízmillió hűtlenkedő ismerkedik az interneten. Angliában például már 1,2 millió tagja van az oldalnak, és úgy tűnik, hazánkban is egyre többen vesznek igénybe ilyen jellegű online szolgáltatást.

100 ezren keresnek a neten szeretőt

A Magyarországon titkos viszonyt keresők tavaly több mint hárommillió üzenetet váltottak egymással, és ha ezeknek az embereknek a társkereső oldalon töltött idejét összeadjuk, akkor elmondható, 2015-ben több mint harmincezer napot szántak hűtlenkedésre csak az interneten – derült ki a Viszony.hu adataiból.

A hűtlenkedőkre egyre inkább jellemző, hogy mobilon vagy táblagépen lépnek be a társkereső felületekre. A múlt év során már minden harmadikuk használta a mobilját arra, hogy párkapcsolata mellett vagy helyett megtalálja hasonló motivációjú társát – árulták el az oldal üzemeltetői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top