Így fogyhatsz vissza az ünnepek előtti súlyodra

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az év elején mindenki fogyókúrázik. Ha így csináljuk, az akár még eredményt is hozhat.
2016. 01. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A lehető legegyszerűbben így fogalmazható meg a mindenkit érdeklő felütés: Hogyan szabadulhatok meg az ünnepek alatt felszedett plusz kilóktól?

Ami biztos: a jelenlegi tapasztalatok szerint heti 1-1,5 kg-os fogyás ajánlott. Ez az a mennyiség, ami még nem jelenti a szervezet kiéheztetését, viszont tartós fogyást, fenntartható kondit jelent. Bartos Géza szakértő szerint a recept a következő:

1. Heti 3x1 óra edzés
2. Hagyd meg az ebéded, vacsorád 20 százalékát!
3. Hagyd el a nassokat az étkezések között!
4. Ne akarj túl gyorsan fogyni – légy kitartó!
Sokak problémája viszont nem az általános fogyás, hanem csupán néhány testtáj formálása. A toplistát a has vezeti.
A has a legjobban terhelhető testrész, izomzata jól bírja az edzést. Hát ezt az aerobikórán sokszor másként érezzük... Két részből áll a has szépítése. Lefogyni akkor fog, ha a zsírégető zónában legalább negyven percet edzünk hetente többször. „Legjobb a laza futás, kocogás, illetve az ütemes séta. Edzőteremben a futógép és az elliptikus tréner.” Ám attól, hogy lemegy a has, még nem lesz formás, úgyhogy jöhetnek a népszerű hasizomgyakorlatok: felülés, lebegő ülés, keresztmozgás súlyzóval... hmm, kb. 4-6 hét után már szemmel látható a változás.

Így fogyhatsz vissza az ünnepek előtti súlyodra

A legfontosabb a fokozatosság. „Ne terheld a szervezetedet azonnal egy erős edzéssel. Könnyű séta, laza futás. Ha edzőtermet választod, akkor az elliptikus trénert részesítsd előnyben. Először legyen húsz perc az edzés, majd egyre több időt tölthetsz el a kardiogépeken”

.
Természetes étvágycsökkentőnek a legjobb három evőkanálnyi búzakorpa joghurtban, kefirben vagy akár főzelékben, hiszen teltségérzetet ad. Más viszont 2 dl szénsavmentes forrásvíz ivására esküszik.


Olvass tovább

Hozzászólások

Moderator_Cruz 2013-01-18 16:28

Esetleg ez a blog: http://borsika.cafeblog.hu/Tudsz üzenni is neki.

soleluna 2013-01-18 10:51

A napok óta tartó hólapátolás segített visszalendülni a sportos hétköznapokba. Rég volt ilyen izomlázam.

kgaspark@citromail.hu 2013-01-18 05:11

Ha nem is ehhez a cikkhez kapcsolódik,de többször olvastam megoldáshoz a borsikalevelekukac.hu-t. No,most ilyen formában,hogy borsikalevele@.hu nem létezik.A következő próbálkozás:borsika@levele.hu sem jött be.S borsikalevele@hu.Mi a következő variáció?
Köszönöm,ha segítetek rájönni:))

Nők Lapja Cafe 2013-01-18 05:11

A Nők Lapja Café Válaszkeresőjén (is) mindenki fogyókúrázik a kérdések tanúsága szerint. Szerencsére válaszok is vannak! Íme a hét témája.

Nők Lapja Café: Így fogyhatsz vissza az ünnepek előtti súlyodra