Életmód

Kapcsolatok, amik tönkreteszik a házasságot

Vannak olyan kapcsolatok, amik igenis beleszólhatnak a házasságba. Íme a lista!

A házasságot több irányból lehet tönkretenni, mint gondolnánk. De tehetünk ellene, ha odafigyelünk a részletekre.

Kutatók megfigyelték, hogy van néhány olyan kapcsolat, ami kifejezetten káros a házasságra.

Kapcsolatok, amik tönkreteszik a házasságot

Nem egészséges munkahelyi kapcsolat
Imádod, ahogy az ellenkező nemű munkatársaddal töltesz minden olyan pillanatot, amikor nemcsak a munkára koncentrálsz? Együtt kávéztok, ebédeltek, dumcsiztok, minden teljesen idillinek tűnik. Ráadásul ketten vagytok a “lövészárokban”, sőt lassan egyre több időt töltesz a munkahelyeden? De nagyon vigyázz, mert a munka és a magánélet két különböző dolog, legalábbis annak kellene lenniük. Otthon persze több a stressz, számlákat kell fizetni, feladatok vannak, míg a munkahelyen a legjobb formában látod mindig a kollégádat. Ez egy komoly csapda lehet. A könnyed évődés a kollégával hamar megcsaláshoz vezethet, ezért jobb inkább elkerülni az ilyen szituációkat.

Az anyós
Persze, ismert közhely, hogy a férjek nem jönnek jól ki az anyóssal, de a valóságban mégis a feleségeknek helyzete a nehezebb. Az anyósok általában igyekeznek mindenbe beleszólni, és általában mindent jobban is csinálnak nálunk. De könnyen megszabadulhatunk ettől a dologtól, ha mindenki figyelmezteti a saját édesanyját, hogy igyekezzen ne kioktatni a párját. Ha kiállunk a házastársunk mellett a szüleinkkel szemben, azt üzenjük, bármit is csinálnak, nem tudnak bennünket szétszakítani.

A lánybarát
A nőkben akkor ébred fel legjobban a féltékenység, azaz a zöld szemű szörny, ha a párjuknak női barátjuk van. Mert azt gondoljuk, hogy nem lehet barátság a két nem között, és az a némber biztos a férjünkre pályázik. De gondold csak végig, ha már 15 éve barátok, és jöttek-mentek a nők és a férfiak mindegyikük oldalán, igen kicsi az esély, hogy valóban összejöjjenek. Ha viszont nekünk van fiú barátunk, akire féltékeny a férjünk, gyakoroljunk empátiát, és igyekezzünk kevésbé piedesztálra emelni a barátunkat a férjünkkel szemben, és főleg ne hangsúlyozzuk soha, ha valamiben jobb a barátunk, mint a párunk.

Olvass tovább párkapcsolati témában!

Prevention

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top