Életmód

Harcolj természetesen a puffadás ellen!

Neked is megviselte a gyomrod a rengeteg étel, amit az ünnepek alatt és amiket most is eszel? Íme néhány természetes tipp a puffadás ellen.

Az ünnepek alatti és azutáni rengeteg étel megviselheti a gyomrunkat. Ha felborul az emésztés, akkor a puffadás akár hónapokig is tarthat.

De ne aggódj, segítünk! Íme néhány szuper tipp, ami megszünteti a kellemetlen tüneteket.

Harcolj természetesen a puffadás ellen!

Egyél több rostot
A rost helyreállítja a bélműködést és gyorsítja az emésztési folyamatokat, ezáltal az étel rövidebb ideig van a bélrendszerben, amitől kevesebb gáz termelődhet a testben.

Egyél probiotikumokat
A puffadás általában a bélrendszerben elszaporodott rossz baktériumok jele, ha több jó baktériumot juttatsz a szervezetedbe, az helyreállíthatja a rendet odabent.

Igyál kevesebb szénsavas italt
Az alkohol szénsavval gyakorlatilag a legjobb recept a puffadásra. Ha lehet, mellőzd mindkettőt.

Igyál teát
A vízhajtótea, mint a borsmenta, a kamilla vagy a citromfű tea segít puffadás esetén, sőt gyomorrontás idején is.

Egyenlítsd ki a sóháztartásod
Ha túl sok sósat ettél, előfordulhat, hogy sok víz raktározódott a szervezetedben, ezért érzed puffadtabbnak magad. Ha ez lehet az ok, akkor egyél banánt, sötét leveles zöldségeket, sárgarépát, avokádót vagy burgonyát.

Illetve egy jó tipp a jövőre nézve, 2016-ban figyelj majd arra, mit és mennyit eszel az ünnepi szezonban, így nem kell majd a puffadással küszködnöd.

Olvass tovább gyomorbántalmak témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top