Életmód

100 éve folyamatosan imádkoznak a rózsaszín nővérek

A rózsaszín nővérekként emlegetett apácarend tagjai 100 éve, a nap 24 órájában, egymást váltva, folyamatosan imádkoznak.

A római katolikus Szentlélek Szolgálói Örökimádó Nővérek a szerzetesrendek többségétől eltérően nem fekete vagy barna, hanem rózsaszín ruhát hordanak, mely a Szentlélek lángnyelveit szimbolizálja.

A szerzetesrend philadelphiai zárdájában 100 éven keresztül egyfolytában, megállás nélkül, egymást váltva imádkoztak az apácák. Jelenleg pedig már azon dolgoznak, hogy a folyamatos ima az elkövetkezendő 100 évben se szakadjon meg.

100 éve folyamatosan imádkoznak a rózsaszín ruhás apácák

Bár rendkívül visszafogott életet élnek, és a külvilággal csak minimálisan érintkeznek, a centenárium kapcsán nyitottabb éltet élnek, azzal a nem titkolt céllal is, hogy felkeltsék a fiatal lányok érdeklődését a szerzetesrend iránt.

“Azt szeretnénk, ha a fiatal hölgyek látnák, hogy milyen szép az élet, és mennyivel igazabb az öröm, ha nem az anyagi dolgok csapdájában élünk” – nyilatkozta a sajtónak Maria Clarissa nővér, a rend egyik tagja.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top