Életmód

Kezdj el élni és szeretni az életet megbánások nélkül

Mindegy, milyen utat választottunk magunknak, mindig lesz egy kis hang a fejünkben, amelyik azt kérdezgeti tőlünk: "Mi lesz, ha…?" Mi lesz, ha kimaradok valamiből? Mi lesz, ha nem jól csinálom? Mi lesz, ha nem működik?

A legtöbb megbánás fájdalmas, megbénít minket, és gyakran elveszi az összes önbizalmunkat attól, hogy azt tegyük, amit akarunk. Bármikor, amikor félelemből, bűntudatból vagy kötelességből döntünk, csak komplikáljuk az életünket, és ott kötünk ki, hogy visszanézve majd azt kívánjuk, bárcsak más döntéseket hoztunk volna. Egy kis önzés senkinek sem árt, ha ez az önzés azt jelenti, hogy elkezdesz bízni magadban. Suzi Petrozzi life-coach szerint így élhetsz megbánások nélküli életet:

1. Képzeld magad elé a céljaidat.

Legyen egy tiszta, világos kép a fejedben, mintha lefotózták volna, hogy merre tartasz és hogyan akarod elérni a célodat. Az egyik legjobb, amit tehetsz, hogy olyan emberekkel inspirálod magad, akik örömmel osztják meg a tudásukat és tapasztalataikat. Tanulj azoktól, akik már jártak azon az úton, amit te tervezel, de nem kell azért vakon követni őket. Ha valamelyikük olyan tanácsot ad, amit nem érzel jónak saját magadra nézve, akkor nyugodtan hagyd figyelmen kívül.

Kezdj el élni és szeretni az életet megbánások nélkül

2. Maradj ki mások drámáiból.

Mind a saját élettörténetünket írjuk, és annak megfelelően élünk. Néhányan szeretnek a drámáik közepében élni. Csak azért, mert elmondják neked a problémáikat, nem feltétlenül azt akarják, hogy segíts nekik. Hagyd, hogy ők találjanak rá a saját megoldásaikra.

3. Gondoskodj magadról.

Talán te is olyan vagy, hogy más érdekeit a sajátod elé helyezed, és nem gondoskodsz magadról megfelelően, testileg és lelkileg. A te felelősséged, hogy kielégítsd a saját érzelmi, lelki és testi szükségleteidet. Ahogyan te bánsz magaddal, úgy bánik veled a világ. Úgy hozz döntéseket, hogy az elsődleges szempont az legyen, mi neked a jó. Sem neked, sem a környezetednek nem jó, ha megfelelési kényszerből vagy félelemből döntesz bármiben.

4. Élj pozitívan.

Kezdj minden napot ezzel a kérdéssel: “Hogyan lehetne ez egy szép nap?” Ez segít abban, hogy arra fókuszálj, amit szeretsz csinálni és amiben jó vagy. Ilyenkor sokkal inkább indulsz neki úgy a napnak, hogy küldetésnek fogod fel az egészet, nem pedig unalmasnak és túlterheltnek érzed az életet. Minden nap egy új lehetőség, hogy azok legyünk, akik vagyunk, és hogy szebbé tegyük a saját életünket és a körülöttünk élőkét. A legjobb, amit tehetsz, ha hallgatsz a belső hangodra, értékeled az élet apró pillanatait, és akkor nem kell majd megbánással visszanézned az életedre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top