Életmód

10 embertípus az uszodából

Ha kedd, akkor uszoda: ez a programpont be van betonozva az órarendembe; a hátam miatt komolyan kell vennem, és bár az úszást már rettenetesen unom, az emberek mindig nagyon feldobnak. Minden hétre jut egy vicces sztori, egy egyéniség, vagy épp egy balfék, aki megtöri a monotóniát. Most őket mutatom be, az uszoda 10 legjellegzetesebb alakját.

A tökéletes Test

Minden uszoda kötelező vendége Mr./Mrs. Tökéletes. Szálkás testét precízen és szeretettel kidolgozott feszes izomkötegek borítják, amelyek eszményi egységgé épülnek. Látványától az ember rendszerint apróra zsugorodik, ő a hús-vér megtestesítője annak, hogy tökéletes test igenis létezik. Esetében ismeretlen a laza hasszerkezet, a narancsbőr, a sápadt bőr, a tökéletlenül borotvált láb, vagy épp egy szerencsétlenül begyulladt szőrtüsző.

A wannabe Phelps

A Tökéletesnél egy fokkal idegesítőbb a magyar Michael Phelps, az önjelölt úszóbajnok, akinek meggyőződése, hogy zseniálisan szeli a habokat, és bár tényleg elég jól úszik, IQ-ja eltéved a sötétben. Ő úgy hiszi, a sáv kizárólag az övé, mert neki ez jár, mert ő gyors, mert ő legalább tisztességgel csinálja az egészet. Ha valaki az útjában áll, vadul megelőzi (néha alulról), olykor-olykor pedig egy rúgás is belefér – leszarja, hogy nőből vagy, szemében nem vagy más, csak egy átkozott csiga, aki akadályozza őt a keddi világcsúcsban.

10 embertípus az uszodából

Az idős hős

Kedvenceim egyértelműen azok az idősek, akik túl a hetedik, nyolcadik x-en, simán belecuppannak a rózsás úszósapkába, a hatalmas úszódresszbe, és türelmesen, kitartóan és komótosan kartempóznak. Lassúságuk félelmetes, sávjukba csak kényszerből merészkedik az ember, inkább távolról szemléli őket, és gondol arra, hogy negyven év múlva lesz-e benne annyi spiritusz, hogy bemásszon a medencébe.

A címlaplány

Minimum minden második héten betoppan a színpadra egy-egy címlaplány is, aki nem is annyira úszni, inkább csak a gőz, a szauna, az imádni való vízilabdás fiúk és a vadiúj kis bikinije miatt jön le az uszodába. Ő az, aki a természet vagy a szike tökéletes idomokkal ruházott fel, de ez a végeredmény tekintetében teljesen mellékes. A hangsúly a cunamin van, amit látványa előidéz.

10 embertípus az uszodából

A kellemetlen

Heti egy kellemetlen élmény mindenkinek kijár, ez így igazságos. Ez fogalmazódik meg az emberben, amikor a szaunában hozzádörgölőzik egy nagy, szőrös test, az arcába hajol egy büdös száj tulajdonosa, akinek egy félig cseppfolyós állagú, zöld történet mászik kifelé az orrából. Ez a gondolat csapja fejbe az embert akkor is, amikor a szomszéd sávban egy kitartó sorstárs hatalmasat csulázik az uszoda közös vízébe, illetve akkor, amikor a pezsgőfürdőben lelki szemei előtt látja Ásókát, a méltán híres bőrgombát.

A turbékoló

A víz, a nedves környezet és a hiányosan fedett test világa határozottan jót tesz a kémiának, és talán pont emiatt nem tud ellenállni egymásnak néhány pár, akik nyelvük hegyével birizgálják a másik ínyvitorláját – mindezt úgy, hogy a körülöttük ülők simán meg tudják számolni, hány amalgámtömés is van a szájukban.

10 embertípus az uszodából

A törpe

Mindenki szereti a gyerekeket, rosszat mondani rájuk nem lehet, kivéve akkor, ha a pezsgőfürdőbe aktuálisan megejtett bomba miatt két akkorát nyel az ember, hogy hirtelen leáll a légzése, vagy amikor szívleállása lesz, miután a pezsgőfürdő legalján búvárkodó törpét majdnem széttapossa. Nehezen megy az elnéző üzemmód akkor is, ha a női öltözőben visításverseny van és hisztiroham.

A stírölő

Ésszel az ember belátja, az uszoda szükségszerűen egy olyan hely, ahol az ember akár ismerkedhetne is, elvégre kapásból felmérheti a potenciális jelölt legfontosabb tulajdonságát: a testét, ám van az úgy, hogy a kiszemeltnek ehhez semmi, de semmi kedve. Ilyenkor különösen idegesítő az az embertípus, aki megállás nélkül szemezni akar, aki gátlástalanul stíröl, aki miatt az ember lemond a jakuzziról, hogy inkább lenyomjon még húsz hosszt.

10 embertípus az uszodából

A sportos szülő

Az uszoda egy további jellegzetes szerepelője a sportos (nagyon sportos, néhai olimpikon, öttusázó) szülő, aki szelíd kényszer mellett igyekszik megértetni gyermekével, hogy az úszás valójában mennyire jó dolog. Persze igazuk van, de a gyerek szomorú szemeit látva, néha tanácsosabb lenne elbliccelni egy-egy alkalmat, és helyette mondjuk jól befánkozni vagy mozizni egy nagyot.

Az önbizalom-hiányos

Mr. és Mrs. Tökéletes ellentéteként jelenik meg az uszodában az önbizalom-hiányosok kis csoportja, akik legfőbb ismertetőjele a rossz tartás, a padló bambulása, az óriás törülköző mögé bújás, az úszódressz szemérmes ráncigálása, és a testbeszéd, ami már messziről ordítja: Segítség, rohadtul érzem magam a testemben!

10 embertípus az uszodából

Ők azok, akik miatt igenis érdemes uszodába járni, mert ez ezerszer jobb, mint a Barátok közt.

Büszkeségeink az uszodából

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top