Életmód

22 tipp az önbizalom-növeléshez

Sajnos önbizalmat nem adnak a boltban. Ha a szüleid gyakran kritizáltak, akkor bizony neked kell kifejlesztened a megfelelő önbecsülést. Kemény meló, nap mint nap meg kell küzdeni érte. Íme 22 tipp arra, hogyan növeld az önbizalmadat.

Az önbizalom valami olyan dolog, ami belülről fakad, és könnyen lerombolódik a hétköznapi kudarcokban. Ha nincs elég stabil belső önbecsülésed, akkor magadnak kell felépítened.

  • Minden hétvégén írjál le hét picike kis célt, amit szeretnél elérni, és törekedj rá, hogy minden nap megvalósítsd azt, amit aznapra kitűztél!
  • Minden este elalvás előtt írd le, hogy aznap mire vagy büszke. Mit értél el, mit valósítottál meg? Ha nagyon nem megy, lehet valami múltbéli dolog is.
  • Válassz ki valakit az ismerőseid közül, és mondd el neki, hogy miért becsülöd! A nyitottság és az őszinteség növeli az önbecsülést.
  • Tanulj meg nemet mondani! Különösen azokra a kérésekre, amelyeket semmi kedved nincs teljesíteni. A határok felállítása különösen hatékonyan növeli az önbizalmat.
  • Öltözz csinosan még a leghétköznapibb eseményekre is! Ha a boltba ugrasz le, akkor is. Legyél büszke a megjelenésedre!

A folytatásért kattints a Bízz magadban caféblogra!

Olvass még az önbizalomról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top