Életmód

25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Nemcsak akkor adhatunk sportos ajándékot, ha sportőrülttel karácsonyozunk, elég hozzá annyi, ha tudjuk, mondjuk a legjobb barátnőnkről, hogy szeretne otthon tornázni, futni a környékükön vagy a pasinkról, hogy lelkesen kerékpárral jár mindenhová.

Hálás dolog sportos ajándékot adni, nagyot nem hibázhatunk, ha jól ismerjük a másikat, és tudjuk, melyik edzésformáért van oda. Nagy többségben mostanában a futás, biciklizés, otthoni fitnesz, jóga a legnépszerűbb sport az én korosztályomban, mert valahogy ezeket lehet a munka-gyerek-háztartás háromszögben is jól beiktatni a napirendbe. Az egzotikus sportokat ezért nem is vesszük górcső alá, maradunk a széles körben népszerű mozgásformáknál az ajándékajánlóban.

Bárkinek jól jöhet

A legjobbak az univerzális ajándékok, amikhez még a sportágat sem nagyon kell tudnunk, hogy mégis mit űz a kiszemelt emberünk, pont annyi elég, ha tisztában vagyunk vele, hogy valamit, valahol szokott mozogni.

Sporttáska

Ilyen ajándék lehet egy különleges sporttáska, ami tipikusan a mindig kell kategóriába esik. Minél inkább nem látszik rajta, hogy mire való, annál menőbb.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Masszázskészülék

Minden edzés után jól jön egy masszázs, úgyhogy ha sportolót készülünk megajándékozni, akkor egy otthoni kézi masszázskészülékkel nem nagyon foghatunk mellé.

Hőtartó termosz

A kirándulós, túrázós barátoknak, családtagoknak lehet telitalálat ajándék a hőtartó termosz, mert aki a túrázás szerelmese, nem ül otthon télen sem, hanem hidegben is nekivág a hegyeknek.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Pétanque-készlet

A felfedező szelleműeknek ajánljuk, hogy kipróbáljanak valami újat. A pétanque francia golyójáték, ami egyre inkább teret hódít nálunk is, úgyhogy ha valaki szereti kipróbálni magát a nyugodtabb sportjátékokban, annak bátran ajándékozhatjuk.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Otthoni edzéshez

Sokan a lakás falain belül vagyunk kénytelenek edzeni, konditermi körülmények és gépek nélkül. A mi nagy barátaink a hazai terepen is jól kihasználható eszközök, amikkel legalább a lelkiismeretünket meg tudjuk nyugtatni, még ha a címlaplányalak távol marad is tőlünk.

Haskerék

Furfangos eszköz, ami férfiaknak és nőknek is adható és azt írják róla, hogy az otthoni edzéshez a legjobb arra, hogy kompletten erősítsük a hasat, minden izomcsoportot megmozgatva. Kemény edzést ígérnek a haskerékkel, semmi izzadságmentes kockás has, úgyhogy a kihívást kedvelő barátainknak, rokonainknak ajándékozzuk.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Fitneszlabda

Az örök kedvenc és szinte lehetetlen téveszteni vele, mert ha nem fitneszre, akkor majd üldögélésre használja a család, vagy játszanak vele a gyerekek.

Fa hulahoppkarika

Gyerekkoromban sosem hittem volna, hogy a hulahoppkarika valaha is még mint alakformáló eszköz jelenik meg az életünkben. Pedig így van, alakot formál, fogyaszt, és számtalan fajtája kapható. Leginkább a fa hulahopp karikát ajánlják, mert súlyánál és kialakításánál fogva a leghatékonyabb alakformáló, már csak kitartás kell hozzá.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Kerékpárosoknak

Elsőre talán könnyű feladatnak tűnik, hogy egy biciklis barátunknak, családtagunknak ajándékot vásároljunk “valami kerékpáros cucc jó lesz” felkiáltással, ám a biciklisekre jellemző, hogy beszereznek mindent maguknak, és még határozott elképzelésük is van, nem mindegy, mi kerül a kerékpárjukra. Érdemes náluk előre puhatolózni, hogy mi hiányzik nekik és mi az, amire szükségük van, de a legjobban akkor járunk, ha egy papírra pontosan felíratjuk velük, hogy milyen márkájú, mekkora, mennyi stb. kell az adott biciklis cuccból.

Kerékpáros táska

Legyen akár a bicikli csomagtartójára való vagy a nyereg alá, esetleg egyenesen futárzsák a biciklis hátára, egy új táskának általában örülnek a biciklisek. Én személy szerint bele vagyok szerelmesedve a Basil márkába, olyan csodálatos nőies táskáik vannak, amiket levéve a bicikliről kézitáskaként is lehet használni. De elfogadnék azért egy olyan nyereg alá való kis bőrtáskát is, még akkor is, ha férfi táskának árulják.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak
Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Kompakt szerszámkészlet

Szükség van egy ilyenre mindenkinek, aki biciklivel jár, gyakran mégsem engedik meg maguknak az ára miatt a kis kompakt szerszámkészletet a kerékpárosok. Mielőtt megvennénk, azért kémleljük ki, hogy nem lapul-e már egy belőle a táskájában. Praktikus ajándék, amiről minden defekt, kerékbaj és egyéb probléma esetén eszébe jutunk majd az ajándékozottnak. 

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Csapatsapka

Főleg a férfiak körében dívik a kerékpáros csapatsapkák viselése, az én biciklis barátaimnak kész gyűjteménye van belőlük, és mindig örülnek egy újabbnak. A legőrültebb színűt vegyük meg nekik, garantált sikere lesz a fa alatt.

 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Futóknak

A futás épp az aranykorát éli szerencsére, ma már bárki nekiindul és kitartóan kocog, nem is annyira a fogyásért, mint azért a felszabadult érzésért, amit ez a mozgásforma nyújt. Ha a fülünkbe jut, hogy a barátunk, családtagunk rendszeresen futkorászik, akkor biztos, hogy örülni fog pár extrának, amivel felszerelkezhet az ajándékaiból.

Pulzusmérő óra

Masszív ára van, úgyhogy azoknak ajánljuk, akik komolyabban veszik a futást, és nem csak havonta egyszer kocognak egy kört a ház körül. Ha nagy értékű, hasznos és szép ajándékot akarunk adni a legkedvesebb futónknak, akkor érdemes jól körüljárni a kérdést és profi darabot vadászni neki.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Szívritmusmérő

Okostelefonnal is működik, nemcsak pulzusmérő órával, azoknak való, akik szeretik figyelni a testüket edzés közben és később kielemezni a bennük zajló változásokat.

Fejlámpa esti futáshoz

Nagyon hasznos darab annak, aki csak esténként tud munka után lejárni futni. Nőként főleg óvatosan kell bánni a sötétben futással, a fejlámpa megelőzhet egy támadást is akár.

Sapka-sál-kesztyű szett futáshoz

Aki rendszeresen fut, az télen, hóban, jégben is fut, neki pedig mindig jól jön egy új szett, amit váltásként használhat. 

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Kulacstartó öv

Inni kell futás közben, a kéz viszont szabadon kell mozogjon. Ha jót akarunk futó barátunknak, akkor egy kulacstartó övvel lepjük meg, amiben két palackot is vihet magával könnyedén.

Wireless fülhallgató

A legtöbben szeretnek zenét hallgatni futás közben, de beletekeredni már nem annyira akarnak a zsinórokba. Örülni fognak, ha kapnak zsinórmentes fülhallgatót az edzéseikhez.

Jógásoknak

Aki rendszeresen jógázik, az szerelmes ebbe az edzésformába, mert nemcsak mozgást, hanem testi-lelki feltöltődést jelent számára. Életforma, amihez mindig szüksége van új eszközökre.

Jóga matrac

A jóga matrac aduász ajándék, mindig kell, mindig van jobb, mint ami épp most van a birtokában, kis kutakodással kideríthetjük melyik fajta a szíve vágya és boldog lesz tőle, ha a fa alatt találja.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Jóga törölköző

Különleges ajándék a kis szilikon pöttyeivel, amik jól tapadnak a matrachoz így kedvére izzadhat és jógázhat anélkül, hogy gyűrődne alatta a törölközője. Szeretni fog érte.

Jógamatrac táska

Gyönyörű matrachoz való táskák kaphatók a szivárvány minden színében, az egyszerűtől a nagyon mintásig. Matrac nélkül is elhordanám némelyiket.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Ajándékozz élményt

Az extrém sportok kedvelőinek is hoztunk ötleteket, adrenalinban gazdag karácsonyi ajándéknak. Végül is az élményeink és emlékeink kísérnek el minket egész életünkben, úgyhogy élményt ajándékozni szép és kedves gesztus nemcsak férfiaknak, hanem nőknek is.

Szabadesés szimulátor

Mert azért konkrétan kiugrani egy repülőből nem biztos, hogy mindenkinek a szíve vágya, de a szabadesést megtapasztalni csodálatos élmény lehet.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Élménylövészet

Olyannak ajánljuk, aki már egy ideje fontolgatja, hogy szeretné kipróbálni a lövészetet. Akciófilm-rajongóknak remek ajándék.

Motorosszán túra

Ha már karácsonykor tél van, akkor valami olyan sportággal kapcsolatos legyen az élmény, amihez hó is kell.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Barlangtúra

Ugyan várni kell majd a barlangtúrával tavaszig, de megéri, főleg ha olyan fajta túrát vásárolunk, amit velünk együtt kell majd átélnie.

Rallyvezetés

A száguldozás szerelmeseinek, akik mindig is szerették volna kipróbálni, milyen érzés, ha kifarol a fenekük alól az autó, és porfelhő marad csak utánuk. Vágyálom teljesítő ajándék lehet.

Ötletparádé: 25 ajándék sportimádó barátoknak, rokonoknak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top