Életmód

Rajzolva a világ körül

Egy argentin pár több mint egy éve utazik a föld körül azért, hogy szegény gyerekeket tanítsanak rajzolni.

Ivan Kerner és Mayra Clerici argentin grafikusok világ körüli útján négy kontinens harmincegy országát látogatják végig, közben gyerekeket tanítanak rajzolni. A páros Argentína, Bolívia, Peru, Ecuador, Kolumbia, Guatemala, Mexikó, Kuba, Japán, Kína, Vietnam, Laosz, Thaiföld, Burma, Kambodzsa, Indonézia, Nepál, India, Izrael, Palesztina, Etiópia, Kenya, Tanzánia, Mozambik, Marokkó, Portugália, Spanyolország, Franciaország és Németország után most Magyarországra érkezett, világ körüli útjuk utolsó előtti állomására – tőlünk Törökországba utaznak majd tovább.

Rajzolva a világ körül

Öt, nálunk töltött napjuk alatt workshopokat tartanak majd, szombaton a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület szervezésében Budapesten, hétfőn pedig Mátraverebélyen, a TANODA program keretében.

Az illusztrátorpáros célja, hogy rajzok révén mutassa be a világ legkülönbözőbb szociális hátterű gyerekei közötti hasonlóságokat és különbségeket. Ezzel a nyelveken, vallásokon, kultúrákon átívelő kifejezőeszközzel mutatják meg érzéseiket, a világról alkotott képüket. Sok helyen még papír sincs, amire festeni, rajzolni lehetne, ilyenkor kövekre, fadarabokra vagy akár gyümölcsökre rajzolnak a helyi gyerekekkel.

A páros úti kalandjait Sofía Nicolini Llosa kíséri kamerával, és folyamatosan tölti fel a filmeket a különböző videomegosztókra. A tízezernél több gyermeket 120 városon és 31 országon keresztül bemutató sorozatról könyv és dokumentumfilm is készül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top