Életmód

Magyar siker a szauna-világbajnokságon

A tavalyi ezüst után idén aranyérmet vehetett át Egri Csaba szaunamester a 9. Szauna Világbajnokságon, merthogy ilyen versenyt is rendeznek. És most már azt is kijelenthetjük, hogy felöntésben is a magyarok a legjobbak.

A szauna-világbajnokság versenyszámaiban a szaunamesterek zenére, különböző fények játékára épített előadásuk során készítik a felöntéseket, ahol még az illóolajok összeállítása is beleszámít a pontozásba. Természetesen a legmeggyőzőbb produkció viheti a díjat. És éppen egy ilyen számban nyert világbajnoki aranyérmet a németországi Mechernichben rendezett versenyen Egri Csaba szaunamester.

A világbajnokság szaunái óriásiak, kétszáz ember üldögélhet a 165 négyzetméteren elhelyezett padokon, és élvezheti a versenyzők előadását az izzasztó melegben.

A szauna-világbajnokságon két másik magyar versenyző is indult, Tompek Attila 7., míg Zsiga József a 12. helyen végzett az egyéni küzdelmekben.

A magyar versenyzők balról jobbra: Tompek Attila, Egri Attila és Zsiga József
A magyar versenyzők balról jobbra: Tompek Attila, Egri Attila és Zsiga József

Olvashatsz még szaunázásról cikkeket az NLCafén

Forrás: wizesblog

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top