Életmód

Csúcsformában, amíg élsz – így csináld!

Először a cím ez volt: A hosszú élet titka. Majd rájöttem, vannak értékesebb dolgok is a magas kornál, amikor láttam 90-100 éves emberi roncsokat, testileg legyengülve, agyilag pedig egy növény szintjén létezni.

Ekkor jobban megnéztem néhány idősebb embert, akik jó formában voltak, és láttam néhány hasonlóságot. Étrend, sport, mozgás, motiváltság, kitartás, hit. Az előbb felsoroltak nem jönnek létre tudás és szándék nélkül – ez a véleményem. Amikor nincs tudás és szándék, akkor teremtés sincs.

Csúcsformában amíg élsz - így csináld!

Vagyis nem tud az ember egészséget teremteni magának testben és agyban sem. Hogyan tudhatunk? Úgy tudhatunk, ha tanulunk. Mi viszi rá az embert a tanulásra? A kíváncsiság. Mire kíváncsi az ember igazán? Arra, amit szeret. Amit nem szeret, arra nem kíváncsi. Miben lehet az ember a legjobb? Abban, amit szeret. Kilyukadtunk a szeretethez. A szeretet a mozgatórugó. Tehát szeresd magad és másokat, ha túlsúlyos vagy és fogyni akarsz, ha sovány vagy és hízni akarsz, ha nem tudsz angolul, de tudni szeretnél.

A folytatásért kattints a Saxo caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top