Életmód

A mellvasalástól a szájlyukasztásig – a legextrémebb testmódosítások, amiket a nők elkövetnek

Vannak olyan extrém szokások is, amelyek ma sem tűntek el – például Kamerunban a mellvasalás.

Kamerunban úgynevezett mellvasalást csinálnak a lányoknak. Állítólag a női mell ott szégyen, ezért elkötik, és forró faspatulával megpróbálják lenyomkodni. “A nagymamám, amikor észrevette tízéves koromban, hogy elkezdett nőni a mellem, ráfektetett egy ágyra és forró fával lenyomkodta. Azóta egyáltalán nem akarom, hogy bárki a mellkasomhoz érjen” – mesélte a VICE magazinnak a 28 éves Jeannette.

A mellvasalástól a szájlyukasztásig - a legextrémebb testmódosítások, amiket a nők elkövetnek

A burmai kayan népcsoport ijesztő szokása a nyakkarika. Ötéves korokban kezdik el hordani a lányok, és egy idő után már úgy érzik, a testük része a nyakhosszabbító gyűrű. Több elmélet is van arról, miért kezdődött el ez a szokás: szépségideál, vagy éppen el akarták csúnyítani a nőket, hogy ne rabolják el rabszolgának a szomszéd törzsek. Manapság egyébként a lányok szabadon eldönthetik, akarnak-e karikát a nyakukba vagy nem.

A fűzőtől a szájlyukasztásig - a legextrémebb testmódosítások, amiket a nők elkövetnek

A legfájdalmasabb ilyen beavatkozás a kínai lábkisebbítés. Még a Tang dinasztia idején kezdődött az első században, ugyanis sajnos erotikusnak tartották a kicsi lábat, ezért elkötözték – szörnyű fájdalmat és deformációt okozva.

A fűzőtől a szájlyukasztásig - a legextrémebb testmódosítások, amiket a nők elkövetnek

A fűző mint olyan a viktoriánus korban kezdte hódító útját, és ma is létezik. Nagyon durván elszorítja a testet, gátolja a vérkeringést, a légzést, és tartós hordása eltorzítja akár a belső szerveket is. Persze ehhez nagyon extrém szorosnak kell lennie, és rengeteget kell hordani.

Cathie Jung Guiness rekorder vékony dereka
Cathie Jung Guinness-rekorder vékony dereka

all that is interesting

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top