Életmód

10 dolog, amiben nem számíthatsz soha az okostelefonodra

Amikor az ebédnél rá kellett szólnom a saját nagyanyámra, hogy tegye már le a telefonját, és ne facebookozzon, akkor esett le, hogy nagy a baj. Én is szeretem az okostelefonomat, szeretem is használni, és próbálom nem előnyben részesíteni a családommal, a kedvesemmel, a barátaimmal szemben. Nem mindig sikerül.

1. Nem eszik veled egy jót!

Lehet, hogy az okostelefonodon ott vannak a legtutibb receptek, de egy közös “leülős-beszélgetős-jótevős-röhögős” vacsorára nem képes. Azt csak az embertársaiddal lehet. 

2. Nem ápol, ha beteg vagy

Abban segíthet, hogy hol a legközelebbi ügyelet, vagy milyen házi praktikák vannak nátha ellen, de nem látogat meg, nem visz narancslevet, vagy nem cseréli ki a borogatást a fejeden.

3. Nem vigasztal meg, ha szomorú vagy!

Az okostelefonnal nem lehet egy jót pletykálni. De nem is öntheted ki a szíved neki, és sírni sem tudsz a vállán. Pedig a bajban jól jön egy barát.

10 dolog, amiben nem számíthatsz soha az okostelefonodra

4. Nem szorít, ha vizsgázol, vagy ha állásinterjúra mész, vagy éppen maratont futsz.

Jól jön ilyen helyzetekben egy hajrá, meg egy úgyis sikerül, ne izgulj – emberi szóval.

5. Nem megy veled moziba vagy színházba, de kirándulni sem.

Attól még, hogy ott van a zsebedben, nem megy veled, nem lehet vele együtt gyönyörködni a felhőkben, a tájban, vagy a darab végén megbeszélni, hogy ilyen jót régen láttál.

6. Nem mosolyog rád, amikor nagy szükséged van rá.

Képzeld el, hogy pénztáros vagy aranyvasárnap egy élelmiszer-áruházban, és már órák óta nem tudsz elmenni mosdóba sem, és minden vásárlónak van valami nyűgje, baja. Na, akkor jól tud esni legalább egy mosoly, egy kedves szó valakitől. Ilyet nem csinál az okostelefonod…

7. Nem segít fel, ha pofára esel.

Úgy értem, szó szerint. Tudom, ha mondjuk hasra esnék az utcán, nem biztos, hogy segítenének az emberek. De hadd higgyem el, hogy mégis!

8. Nem csinálja meg helyetted a házimunkát.

Mondjuk ezt pont nem bánnám. Szóval nem fogja kivenni a kezedből a porszívót, hogy ezt majd ma ő csinálja.

9. Nem megy ki eléd a reptérre vagy a vasútállomásra.

Az pedig olyan szép pillanat, amikor nem látod egy darabig azt, akit szeretsz, és kimegy eléd/érted a vonathoz, buszhoz, repülőhöz.

10 dolog, amiben nem számíthatsz soha az okostelefonodra

10. Nem tudsz vele csókolózni

Pedig arra nagy az igény. És nem tudsz vele semmilyen testi kontaktust teremteni: legyen akár egy puszi vagy egy simogatás.

Még több okostelefonos cikk az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top