Életmód

Így hidratáljunk ősszel

Nyár vége felé sokszor tapasztalom, hogy a bőröm a nedvességtartalékai vége felé jár. Az izzadás, a vízben eltöltött idő, a nap és még a kellemes szellő is hozzájárul a bőr kiszáradásához.

Egyrészt a sok víz elfogyasztása is segít, másrészt ilyenkor már szükség van némi külső segítségre is. Kell valami, ami bent is tartja valahogy azt a nedvességet!

A virágvizes arctonik nemcsak felüdíti, felfrissíti az arcbőrt, de bársonyosít és intenzíven hidratál is. Akkor is nagyon hasznos, ha netán kint felejtené magát valaki a napon, mert megnyugtatja a bőrpírt vagy irritációt. Háromféle virágvízből készítem: rózsa, szalmagyopár és narancsvirág a titkos összetevők, és ettől is olyan kellemes az illata.

Ezután jöhet a megfelelő olaj vagy krém, amivel rá szoktam segíteni a tonikra, felturbózva a hidratáló hatást, és ellensúlyozandó a bőrszáradás öregítő hatását. Minden arckrémbe teszek sheavajat, szőlőmag, argán- és hidegen sajtolt napraforgóolajat, és még némi aloe verát és rózsavizet is, mert az is remek hidratáló.

A folytatásért kattints az Eszterkrém caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top