Életmód

Nagy leleplezés: a férfiak gyakrabban színlelik az orgazmust

Az erősebbik nem képviselői is rendszeresen megjátsszák az elélvezést, sőt még a nőkön is túltesznek.

A Harry és Sally című film óta már köztudott, hogy a nők igenis meg tudják játszani az orgazmust. Egy felmérés azonban kiderítette, hogy a férfiak gyakrabban produkálnak hamis elélvezéseket, mint a nők.

Egy 1200 fő megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatásból, melyet a The Sunday Telegraph című ausztrál újság végzett, kiderült, hogy a férfiak 23 százaléka színlel szex közben, míg a nőknek csupán 20,6 százaléka. Hasonló eredményre jutott egy amerikai felmérés is, melynek során 1800 férfit kérdeztek meg a színlelt orgazmusról, s megdöbbentő eredmény született: négyből egy férfi megjátssza. A válaszolók több mint fele bevallotta, főleg a rossz hangulata miatt tetteti az orgazmust; amikor éppen nem fűlik a foga a partnerével való szexhez, akkor inkább színlel az ágyban. A férfiaknál ez az arány 32,5 százalék, míg a nőknél 19,9 százalék.

A szexológusok szerint a férfiak hasonló okokból játsszák meg az orgazmust, mint a nők: nem akarják “összetörni” a partner egóját, nem szeretnék megsérteni a párjuk érzéseit, illetve minél hamarabb véget akarnak vetni a szexnek, hogy aludni mehessenek.

Amúgy nemcsak az orgazmusban füllentenek a férfiak. Az ausztrál felmérés abban is leleplezte az erősebbik nem képviselőit, hogy szex közben sokkal inkább hazudnak az érzéseikről (25,4 százalék), mint a nők (6,1 százalék).  

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top