Életmód

Bizarr módszerrel veszik rá a tinilányokat a sportra

Sokak szerint ez egyáltalán nem helyes.

 

Lányok és nők számára rendeznek futóverseny-sorozatot több amerikai nagyvárosban. A megmérettetésen már 8 éves kortól lehet indulni, a nyeremények pedig kozmetikai kezelések és esztétikai beavatkozások.

Az indulókat az életkoruk szerint osztják csoportokra, és e szerint oszlanak meg a díjak is. Míg a középkorú és idősebb nők például botoxkezelést nyerhetnek, addig a 15-19 éves tinilányok közül a leggyorsabbakat végleges szőrtelenítésre, illetve fogfehérítésre beváltható kuponnal jutalmazzák. Ráadásul úgy, hogy a nyereményeket nem ruházhatják át, vagyis nem ajándékozhatják azt például az édesanyjuknak.

A verseny szervezői szerint szórakoztató dolog és egyben remek motiváció is kozmetikai kezelésekért versenyezni. A kezdeményezés azonban rengeteg negatív kritikát is kapott, a legtöbbet amiatt, hogy kiskorúak is indulhatnak rajta. Bár a 14 év alatti korosztály még nem kaphat a nyereményekből, az ellenzők szerint nem helyes, hogy a kislányok olyan nőkkel és tinikkel sportolnak együtt, akiket szépészeti beavatkozásokkal lehet motiválni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top