Életmód

8 ok, amiért minden nap fáradtnak érzed magad

Megvan az érzés, amikor már szinte úgy kelsz fel, hogy alig van energiád bármihez? Vagy amikor délután 3-kor már várod, mikor mehetsz haza a munkából? Megmondjuk, mitől van.
8 ok, amiért minden nap fáradtnak érezheted magad

1. Irodai szék
Feltűnt, hogy egy hosszú autóút után mennyire kényelmetlen átülni akár az irodai székbe is? Ez azért van, mert a hosszú ülés közben készenléti állapotba kapcsol a szervezet. A mozgás hiánya miatt csökken a vérben lévő oxigén mennyisége. Óránként állj fel és sétálj egy kicsit, így csökkentheted a hatást.

2. Rendetlen íróasztal
Ha rendetlenebb az íróasztalod, összezavarja az agyat. Azt érzékeli, hogy rengeteg feladat vár még rád, ezért ellenállásba kezd. Inkább rendszerezz és az elvégzendő feladatoknak kis helyet tarts csak fent.

3. A reggeli
Ha nem reggelizel, vagy csak keveset, nem lesz elég energiád a munkához. Nemcsak éhesnek, de fáradtnak is érezheted magad tőle. Ha kiegyensúlyozott reggelit eszel, jobban fog menni a nap.

4. Vízfogyasztás
Ha nem iszol eleget, az kiszáradáshoz vezet, és komoly fáradtságérzéshez. De ne csak akkor igyál, ha szomjas vagy, mert az már a kiszáradás jele. Készíts magad mellé egy ásványvizes palackot, és amilyen gyakran tudsz, igyál belőle.

Forrás: SkinnyMom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top