nlc.hu
Életmód

Pitypanggal a szemölcs ellen

Szemölcsök ellen természetesen!

A szemölcsöktől nagyon nehéz megszabadulni. De mutatjuk, hogyan harcolj ellenük otthon. Tudtad, hogy még a pitypang is hatásos lehet?

A szemölcsök kicsi, bőrszínű, durva csomók a testen. Ezeket az úgynevezett humán papilloma vírus (HPV) okozza. Általában ártalmatlanok, de nem túl dekoratívak. Ezen kellemetlen bőrkinövések általában nem fájdalmasak, de van olyan típusú, amelyik igen. Gyakran a kéz ujjain vagy a lábon jelentkeznek a köröm közelében, vagy bárhol a talpon, vagy tenyéren. Fokozatosan jelennek meg, és fertőzőek, de nem közvetlen érintkezés útján támadnak, hanem mondjuk a zuhanyzóban kapjuk el. Néha eltűnnek maguktól, de ha így történik, akkor néhány hónap-év múlva visszatérhetnek.

Szemölcsök ellen természetesen!

Szemölcsök ellen természetesen!

Otthoni kezelési tippek szemölcs ellen

1. Friss aloe vera levet csepegtessünk a szemölcsre és a környékére, majd hagyjuk, hogy a beszívódjon.

2. Friss fügét vagy koncentrátum formában (papain) tegyünk egy ragtapaszra, és ragasszuk rá az érintett területre. Ha a növényt használjuk, akkor a szára és a levele a legjobb, nem pedig a gyümölcse.

3. Selyemkóró tejes nedvét vagy szárát kenjük a problémás területre. Itthon nem könnyű beszerezni az ilyen növényt, mert Észak-Amerikában őshonos.

4. A vöröshagyma is jó szemölcs ellen, vágjuk félbe és dörzsöljük az érintett területre.

5. Az indiai csillagvirág is hatékony szemölcsellenes szer lehet, por formában keressük a drogériákban.

6. A pitypangot szeretjük letépni a kertben, vagy a réten, aztán elfújni a szöszös virágot. De vannak olyanok, akik megeszik ezt az egyszerű, de nagyszerű növényt. De tudunk jobbat! A pitypanggal vagy más néven a gyermekláncfűvel is jó hatásfokkal tüntethetjük el a szemölcsöket: csepegtessük rá a tejes nedvet és dörzsöljük be.

Pitypanggal a szemölcs ellen

Pitypanggal a szemölcs ellen (fotó: Getty images)

7. A kesudió héja alatti olaj is nagyon hatékony szemölcsök ellen, rá kell csöpögtetni a dudoros bőrre.

8. A marigold is jó gyógynövény a szemölcsök ellen, a levele, leve és a szára is hatékony.

9. Friss ananász is igen hatékony “szemölcsgyilkos”.

10. Nyers krumplit vágjunk félbe, és dörzsöljük az érintett területre naponta többször.

11. Zúzott fokhagymát naponta 2-3-szor tegyünk a szemölcsre, így 3-4 hét alatt elhalványul. Éjszakára pedig tegyük rá a pépet és kössük be, ha épp újak jönnének elő, ez meg is akadályozza.

Forrás: MedYouth

#bőrpara!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top