Életmód

Így védd ki a téli betegségeket

Az influenza és a meghűléses betegségek szezonja van most, de segítünk, hogyan ne verjenek le a lábadról.

1. Oltasd be magad influenza ellen.
Sok influenzaoltást kapott ember el sem kapja a betegséget, de ha elkapod is, oltással enyhébb lesz a lefolyása.

így védd ki a téli betegségeket

2. Moss kezet!
A kezeinken keresztül kapjuk el a legtöbb betegséget, ezért gyakori kézmosással kivédheted a fertőzéseket.

3. Ne fogdosd az arcod!
Az előző pontnál említett oknál fogva a kezünkön lévő baktériumokat és vírusokat az arcunk fogdosásával könnyen a szemünkbe, orrunkba, szánkba juttathatjuk.

4. Kerüld a beteg embereket
Ez a legnehezebb, hiszen a tömegközlekedési eszközökön nehéz elkerülni a betegeket. De próbálj minél távolabb állni tőlük.

5. Vigyázz magadra a hűvösebb időben
A megfázás leggyakoribb oka a hidegből melegbe, majd újra a hűvösebb hőmérsékletbe lépés. Ezért rétegesen öltözködj, akkor, ha meleged van, meg tudsz szabadulni egy-egy ruhadarabtól, így nem fogsz megizzadni. Ha pedig újra hűvösbe lépsz, vissza tudod venni a levett réteget, így nem fogsz megfázni.

6. Ha tüsszentesz vagy köhögsz, a könyöködbe tedd
Az egyik leggyakoribb tévhit, amit már kiskorunkban megtanítanak a szüleink, hogy tegyük a kezünket a szánk elé, ha köhögünk vagy tüsszentünk. Azonban ez a legrosszabb, amit tehetünk, mert így a baktériumok és vírusok a kezünkre kerülnek, amivel könnyen megfertőzhetünk másokat, vagy visszafertőzhetjük saját magunkat.

7. Legyél biztos abban, hogy a jó pirulákat szedsz
Sokan, ha lebetegszenek, egyből antibiotikumhoz nyúlnak, pedig az antibiotikumok teljesen hatástalanok a vírusokkal (mint például az influenzával) szemben.

Forrás: A+

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top