Életmód

Egy kis óvszertörténelem

Az a szükséges rossz, ami minden szexuális életet élő nő és férfi tulajdonában megtalálható – kéne, hogy legyen. Szeretjük? Nem annyira. Sőt a férfiak többsége egyenesen utálja.

Dehogy mosok én zokniban lábat! – hajtogatják, s van, aki tényleg nem is hajlandó használni a kis gumit, mások is csak ímmel-ámmal. Azonban szükséges, erősen ajánlott, főleg ha alkalmi szexkapcsolatokat létesít valaki. Hisz mint tudjuk, nemcsak a nem kívánt terhességtől véd, de sok egyéb fertőzést, nemi betegséget is meggátolhat, melyek nem csak a lányokra nézve lehetnek veszélyesek.

Ezeket mind tudjuk, legyinthetnél. De vajon azt tudod-e, mióta használ az emberiség óvszert? Mi volt az első példányok anyaga? Használta-e Casanova?

Egy kis óvszertörténelem

Az óvszert elsőként 1564-ben egy olasz orvos, Gabrielle Fallopio említi, azonban egyes elméletek szerint már az ókorban is használtak ágyéktakarókat a férfiak. Ázsiában az 1500-as évek előtt a felsőbb osztályba tartozó férfiak makk óvszert használtak, melyet a makkra erősítettek. Anyaguk selyempapír vagy báránybél volt.

Casanova is használt óvszert, amit akkoriban English Overcoatnak, vagyis angol kabátnak neveztek. A rettegett szifilisz ellen védekezett így. Szalagokkal díszítette.

A folytatásért kattints Kiss Emese caféblogjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top