Életmód

4 természetes módszer a hajhullás ellen

Az hajhullás bizonyos mértékben normálisnak tekinthető folyamot ősszel. A vitaminban, ásványi anyagban gazdagabb nyári ételeket felváltják a zsírosabbak és kevesebb vitamint tartalmazók. A haj hullásának megállítására négy természetes módszert javaslunk.

Ősszel tapasztalhatod meg a nyári erős UV-sugárzás károsító hatásait, sajnos a hajat sem kíméli. Ugyanakkor az étrend változása, a szervezetbe jutó kevesebb vitamin és ásványi anyag is kiválthatja a hajszálak rohamosabb elvesztését. Az őszi hajhullás nagyjából 5-6 hét után abbamarad, és mindaddig normális folyamatnak tekinthető, amíg fésüléskor tapasztalod. Ha tenyereddel átsimítod a hajad, és ujjaid között több hajszál is megjelenik, érdemes egy alaposabb kivizsgálással megtudni a probléma valódi okát. Addig is próbáld ki őszi hajhullás elleni természetes kezelési tippjeinket.

4 természetes kezelési módszer őszi hajhullás ellen

1. Rozmaringos-csalános hajöblítés a hajhullás kezelésére

1 liter vízhez adj 7 evőkanálnyi szárított rozmaringot és 7 evőkanálnyi csalánt. Forrald fel, majd hagyd a teát kihűlni. Szűrd le, és a teával öblítsd át a hajad, majd néhány percig masszírozd. Ha otthon tartózkodsz, nem muszáj kimosni a rozmaringos-csalános vizet a hajadból.

4 természetes kezelési módszer őszi hajhullás ellen

2. Fahéjas-mézes pakolás a hajhullás kezelésére

Két evőkanálnyi felmelegített extra szűz olívaolajat keverj el 1 evőkanál mézzel és 1 teáskanál őrölt fahéjjal. A pakolást oszlasd el a fejbőrön és a hajon, majd zuhanysapkával vagy kendővel befedve, legalább 15 percen át tartsd melegen a fejed. A hajhullás elleni pakolást meleg vízzel vagy samponnal mosd ki a hajadból.

4 természetes kezelési módszer őszi hajhullás ellen

3. Avokádós-mézes pakolás az őszi hajhullás ellen

1 érett avokádót villával törj össze krémesre, majd alaposan keverj el benne 1 tojássárgáját, 1 evőkanál mézet és 1 evőkanál mandulaolajat. Az avokádós hajhullás elleni pakolást vidd fel a fejbőrre úgy, hogy jusson belőle a hajszálakra is. Hagyd a pakolást legalább egy órán át a fejeden, melegen bebugyolálva. A kezelést a szokásod szerinti hajmosással fejezd be.

4 természetes kezelési módszer őszi hajhullás ellen

4. Levendulás hajszesz az őszi hajhullás ellenszere

2,5 dl gyógyszertári tiszta alkoholban keverj el 50 gramm szárított levendulát és 5 gramm szegfűszeget. A keveréket öntsd lezárható üvegbe, és sötét, hűvös helyen hagyd állni 10 napon át. A levendulást hajszeszt szűrd le, és a szükséges mennyiséget cseppentve a hajadra, naponta masszírozd át száradásig a fejbőrödet.

Az őszi hajhullás elleni pakolásokat, kezeléseket érdemes 5-6 héten át, heti 1-2 alkalommal elvégezni.

További hajhullás elleni tippek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top