Egymás szemében cikkek

10 dolog, amit nem tudtál a falusi nőkről

A vidéki, falusi nők sokkal, de sokkal nehezebb helyzetben vannak, mint a városi, nagyvárosi nők. Helyt kell állniuk a gazdaságok fenntartásában, növénytermesztésben, állatállomány ellátásában, élelmiszer-, víz- és más szükségletek megszerzésében, egyéb pluszmunkákban.

Végül, de nem utolsósorban, a házimunka terén minden az ő feladatuk: rájuk hárul a gyerekek, idősek, betegek gondozása, a teljes család ellátása, a takarítás, főzés, mosás, és még sorolhatnám. El sem tudjuk hát képzelni, milyen erőfeszítéseket tesznek a mindennapos megélhetésért.

10 dolog, amit nem tudtál a falusi nőkről

Az egész régiót vizsgálva, Közép-Ázsia gyapotültetvényein és Moldova gyümölcsösein át, egészen a Kaukázus déli csücskéig, a kihívások, amikkel a vidéki nők nap mint nap szembesülnek, nagyobbak, mint valaha. Többségük aktívan kiveszi a részét a mezőgazdasági munkából, és nemcsak a konyhakertben, de kint a földeken, vagy állatot nevelnek, növényeket termesztenek – mondta egy interjúban Dono Abdurazakova, a FAO (Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet) nemek közötti egyenlőséggel és szociális védelemmel foglalkozó szakértője.

A folytatásért kattints a Girlpower caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top