Életmód

20 idézet, ami megsimogatja a lelked a lelki egészség világnapján

A lelki egészség világnapján fókuszba kerül a mentális egészség fontossága és a lelki zavarok megelőzése, megfelelő kezelése.

Ez pont egy olyan nap, amikor érdemes kicsit megállni és elgondolkodni azon, boldog vagy-e az életedben. Örömmel ébredsz fel minden reggel, vagy alig várod, hogy már este legyen? Olyan emberekkel veszed körül magad, akik feltöltenek érzelmileg, vagy olyanok vannak melletted, akiktől csak még jobban elfáradsz? Mennyire becsülöd azt, aki tényleg vagy? Mersz önmagad lenni? Szereted magad? Félelemből döntesz vagy bátran lépsz az ismeretlenbe?

Rengeteg életbevágóan fontos kérdés, amit meg kell válaszolni ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, azokban a szürke hétköznapokban. Mert ezekből áll össze az egész élet. Húsz olyan idézetet gyűjtöttem, ami segít a válaszokban és feltölti a lelked.

20 idézet, ami megsimogatja a lelked a lelki egészség világnapján

***

“Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat.” (Louis L. Hay)

***

“Lelke mélyén mindenki érzi, hogy akkor élt teljes életet, ha úgy gondolhat magára, mint akinek az élete nem volt hiábavaló. Ennek semmi köze az életkorodhoz vagy önmagad megtalálásához. Bárki is lennél, bármennyi idős, csak egy gondolat választ el attól, hogy megváltoztasd az életed.” (Wayne Dyer)

***

“Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz.” (Csernus Imre)

***

“Bármire képes vagy. Ezt se felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Azért született meg.” (Kornis Mihály)

***

20 idézet, ami megsimogatja a lelked a lelki egészség világnapján

***

“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)

***

“Ha önmagadat mutatod, akkor téged látlak, ha valamilyen jelmez, álarc mögé bújsz, akkor azt fogom látni. Minden jelmez és álarc jó, de ha felteszed, akkor nem szabad panaszkodnod és a másik embert okolnod, hogy nem lát be mögé. Álarcot teszek fel, és aztán sírok, hogy senki nem akarja leszaggatni rólam.” (Feldmár András)

***

“Adj egy esélyt magadnak. Legalább egyet egy új életre, egy boldogabbra, olyanra, amiben a helyedet érzed. Mert addig, amíg nem ott vagy, ahol lenned kell, folyton boldogtalan leszel, és ha nem hallgatsz arra a késztetésre, ami azt ordítja, hogy tegyél már végre valamit, szépen meghalsz. Meghal a lelked, belehal a hitetlenségedbe, abba, hogy képtelen voltál elhinni magadról, hogy igenis többre vagy képes annál, mint amiben épp vagy. Ha nem tesz boldoggá az életed, tervezz újra, találd meg azt a valamit, amiért bármikor boldogan felkelsz. Töröld el a korlátokat, nincs rájuk szükség. Vagy hagyd meg őket, és élj örökre rabként.” (Anthony Robbins)

***

“Egy elviselhetetlennek tűnő belső konfliktus gyakran azt bizonyítja, hogy bátrak voltunk nem elmenekülni valami elől. Aki képes átélni elviselhetetlennek tűnő konfliktusokat, valószínűleg nem keresett olcsó megoldásokat ott, ahol nincs olcsó megoldás.” (Pál Feri)

***

20 idézet, ami megsimogatja a lelked a lelki egészség világnapján

***

“Mindig van egy tizedmásodperc, amikor bölcs vagy. Amikor még kezedben a sorsod. Használd ki! Ha látod, hogy jó: menj! Ha látod, hogy nem jó: állj, egy lépést se tovább!” (Müller Péter)

***

“Ha rosszak a mindennapok, végül rossz lesz az egész élet. A tartalmas, jó élet egyik legfontosabb titka, hogy nem szabad maradékot hagyni. Minden napot, minden élethelyzetet, minden életkori szakaszt a maga teljességében, maradékok nélkül kell végigélni.” (Popper Péter)

***

“Az önmagával vívódó, elégedetlen, helyzeteivel küszködő ember lehet pszichésen egészséges, sőt! – belső küzdelmei éppen az egészségéből, problémabelátásából, a változás és a változtatás igényéből fakadnak.” (Popper Péter)

***

“A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal jobbnak találjuk a külvilágot is.” (Bagdy Emőke)

***

“Felelős vagy a gondolataidért, mert a képzelőerőddel is teremthetsz vagy rombolhatsz, élhetsz vagy visszaélhetsz!” (Bagdy Emőke)

***

20 idézet, ami megsimogatja a lelked a lelki egészség világnapján

***

“A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz: egyszerűen csak harmónia dolga.” (Lao-ce)

***

“S ha egyedül maradsz a fájdalommal, szólj így: »Tessék, fájdalom. De akárhogyan fájsz majd, tudom, hogy ez rendben van így: mert ember vagyok.«” (Márai Sándor)

***

“Siker az, ha viszonylag kiegyensúlyozottan tudok élni, ha kibírom önmagamat, nem leszek magamtól depressziós, a családom sem lesz tőlem, és én sem a családomtól. Ezek valódi sikerek az életben.” (Vekerdy Tamás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top