Életmód

Benzinkúton verték orrba a székelyek mumusát

Sepsiszentgyörgyön bántalmazták azt a román fogyasztóvédőt, aki többször büntetett már székely–magyar szimbólumok használata miatt.

A háromszéki (Kovászna megyei) Sepsiszentgyörgyön még nyár elején komoly indulatokat váltott ki Mircea Diaconnak, a megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal főfelügyelő-helyettesének munkálkodása, aki több esetben bírságolt helyi taxisokat az autójukon lévő SIC (Terra Siculorum – Székelyföld) matrica miatt, illetve fogyasztóvédelmi eljárást indított a Székely Ízek márkájú élelmiszerek gyártója ellen is. Emellett gyerek- és egyházi táborok is kaptak büntetést amiatt, mert a rendezvények belső szabályzatát csak magyarul írták le – írja a maszol.ro.

Benzinkúton verték meg a székelyek mumusátA rendszámmal nincsen mit tenni, de a matrica tilos

Most azonban valaki elkapta a fogyasztóvédelmi főfelügyelő-helyettest, miközben péntek reggel a sepsiszentgyörgyi Lukoil benzinkút bárjában tartózkodott kollégáival – talán éppen fedett vásárlást végezve. Diaconra hirtelen két férfi rontott rá, majd némi ütésváltást követően köddé váltak a nem túl jó hírű Állomás negyed lakótelepén.

A pórul járt fogyasztóvédő szerint a rendőrök “egy magyar nemzetiségű román állampolgár személyében” azonosították az egyik támadót. A megyei rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy a konfliktusra az elfogyasztott alkohol hatása alatt került sor, és a vita során L. L. sepsiszentgyörgyi lakos arcon ütötte áldozatát, aki két héten túl gyógyuló orrsérülést szenvedett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top