Életmód

Fejbőréből kapott új orrot a rákos nő – fotó

A 28 éves Bree Townert idén diagnosztizálták bőrrákkal, a betegség következtében pedig el kellett távolítani orrának egy részét. Most fejbőréből pótolták a hiányzó darabot.

Mikor Towner átesett a sajnálatos műtéten, melynek során eltávolították orrának nagy részét, saját bevallása szerint már az öngyilkosságot fontolgatta. Mióta bőrrákkal diagnosztizálták, Townernek háromszor kellett kés alá feküdnie, és több mint 100 öltést viselt magán.

Fejbőréből készítettek új orrot a bőrrákos nőnek

Towner egyébként már korábban is gyanakodott a betegségre, orvoshoz is fordult 2013-ban egy, az orrán megjelent különös foltra hivatkozva, de a rákszűrés negatív eredményt mutatott. Hónapokkal később azonban a folt hatalmasra nőtt, persze akkor már késő volt, az orr szöveteit nem lehetett megmenteni.

Fejbőréből készítettek új orrot a bőrrákos nőnek

Bree most új orrot kapott, melyet a fejbőréből alakítottak ki, de a műtétek sorának ezzel még koránt sincs vége. Egyelőre ki kell várniuk, hogy az orr területe befogadja-e az új szövetet, és amennyiben teste jól reagál, további helyreállító beavatkozások várnak még rá. 

Forrás: Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top