Életmód

Mit együnk ha már a kávé sem segít? Tippek irodai fáradtság ellen

Megvolt a reggeli kávé, meg a 9 órai is, és még mindig nincs dél sem. Csak úgy vánszorog az idő a munkahelyen, ilyenkor könnyen bepunnyad az ember, és félő, hogy lefejeli a klaviatúrát.
Mit együnk ha már a kávé sem segít? Tippek irodai aluszékonyság ellen

Arra sajnos hiába várunk, hogy törvényileg írják elő a kevesebb munkaidőt, így nem marad más, mint hogy kávé mellett/helyett egészséges élelmiszerekkel piszkáljuk fel szervezetünket. Tartsunk ki valahogy a munkaidő végéig, anélkül, hogy átadnánk magunkat az e-mailek és telefonhívások rengetegében hirtelen ránk törő fáradtságnak és unalomnak.

1. Csokoládé: napi 4 dkg étcsokoládé fogyasztása, 2 héten keresztül, jelentősen csökkenti stresszhormonok termelődését a szervezetünkben. De ami a lényeg, hogy a csoki koffeint is tartalmaz, ezáltal segíti elő ébren maradásunkat.

2. Bor: A vezetőség szemében valószínűleg nem lesz olyan népszerű, mint a csokoládé, de érveljünk azzal a ténnyel, hogy napi 1 pohár vörösbor elfogyasztása bizonyítottan feldobja a dolgozók hangulatát. A mértéket ne lépjünk túl, mert ellenkező hatást érhetünk el.

3. Pisztácia: Kordában tartja a koleszterint, és csökkenti a mindennapi stressz okozta fásultságot. A szotyi lehet, hogy ugyanígy megteszi, biztos nem véletlen hogy a lelátókon annyian rágják.

4. Lila káposzta: Az összes lila színű zöldséghez és gyümölcshöz hasonlóan a lila káposzta is jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, serkenti az agy működését.

5. Joghurt: Napi egy doboz natúr joghurt hozzájárul a gyomor normális, egészséges működéséhez, ezáltal nem vesz el energiát mástól. Koncentrálhatunk a munkánkra, ahelyett, hogy az irodai székben hátradőlve próbáljuk az ebédet emésztgetni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top