Életmód

Ingyen jogsit kap hatezer magyar

Ötmilliárd forintot szán arra a kormány, hogy hatezer ember jogosítványt szerezhessen Magyarországon.

Ötmilliárd forintot szán az Európai Unió és hazánk arra, hogy csaknem hatezer ember gépjárművezető-képzését, jogosítvány szerzését finanszírozza jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) jubileumi konferenciáján Balatonvilágoson.

Ingyen jogsit kap hatezer magyar

Rengeteg munka fejében viszonylag jól fizet a fuvarozás

A hatezer leendő gépjárművezetőt a C, a C+E vagy a D kategóriájú jogosítvány, valamint az árufuvarozói szakvizsga  költségével  támogatják – utóbbi nélkül a jogosítvány mit sem ér. Varga Mihály bejelentése a sofőrkártya megszerzését nem érintette.

A program illeszkedik a kormány gazdaságpolitikájához, mely szerint  a gazdasági növekedés támogatása révén minél többen juthassanak biztos munkához Magyarországon. Eddig több mint húszezren jelentkeztek az ingyenes képzésre – írja a vezess.hu.

Magyarországon 11 700 közúti fuvarozási vállalkozás működik, 62 720 járművel. A személyszállító vállalkozások száma meghaladja az 1500-at, és mintegy 15 ezer busz van forgalomban.

 Olvass tovább jogosítvány témában:

vezess.hu nyomán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top