Életmód

Sajnos semmit nem lehet tenni a dugódíj ellen. Semmit.

Pedig Budapest vezetése nagyon fogadkozott, hogy Brüsszelig is elmennek, a bevezetés elkerülése érdekében.

Ehhez képest most egyből kétlépcsős javaslatot tettek a kerületek Tarlós István főpolgármester asztalára, amelyben a dugódíj bevezetésével kapcsolatos ötleteiket írják le.

Az egyik elképzelés szerint évi ötezeré’ vásárolhatnánk olyan “Budapest matricát”, ami a főváros teljes közigazgatási területére érvényes lenne a megyematricához hasonlóan. A dugódíj összegét a fővárosi lakosoktól is beszednék, kivéve akkor, ha mégsem. Ha csak a máshol lakók fizetnének, az évente 700-800 millió forint bevételt hozhatna, ha mindenki fizetne, akkor pedig 2 milliárd forintot.

Sajnos semmit nem lehet tenni a dugódíj ellen. Semmit.

Évi ötezerrel drágábban állhatunk majd

Ezzel még nincs vége az ötletbörzének, mert elképzelhető egy második, belvárosi zóna is, amiért további sarcot szednének. A Tarlós magyarázata szerint ezzel a behajtási díjjal a városmagot védenék.

A főpolgármester az Index kérdésére azt mondta, hogy a pontos határt és a belső zóna díját, ha lesz egyáltalán, két hét múlva tudja elmondani. Az ügyben levelet írt a Belügyminisztériumnak, így két héten belül kormányzati állásfoglalás várható az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top